Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru galuste cu prune:
- 1 kilogram cartofi
- 500 grame faina
- 150 grame zahar
- cateva linguri de ulei
- 2 oua
- 1 praf de sare
- 1 kilogram prune
Pentru finisat:
- 100 gr unt
- 200 grame pesemet
- scorţisoara dupa gust
- 4-5 linguri de zahar
Mod de preparare galuste cu prune:
Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, se scurg de apa si se dau pe razatoare sau se paseaza cat sunt calzi.
Se formeaza un aluat din cartofi, faina, zahar, ulei, oua si praful de sare.
Aluatul trebuie sa fie moale si sa nu se lipeasca de degete, la nevoie mai adaugati putina faina sau ulei, dupa caz.
Prunele se spala si se scot samburii. Se pun pret de 20 min intr-un castron, presarand peste ele 5-6 linguri de zahar tos si putina scortisoara.
Se rup bucati din aluat cam de marimea unei nuci si se imbraca jumatatile de prune in el.
Prunele trebuie sa fie bine invelite.
Se fierb in apa clocotita, usor sarata, pana ce se ridica la suprafata.Se scot cu o spumiera si se tavalesc prin pesmetul rumenit in unt in care ati adaugat scortisoara si zahar.
O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri