Pateuri cu ciuperci - un aperitiv apreciat
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pateuri cu ciuperci:
- foietaj de placinta – un pachet
- ciuperci proaspete – 700 gr. sau un borcan cu ciuperci deja pregatite (600 gr. )
- ceapa- 2 buc. potrivite
- smantana- 3 linguri
- oua- 2 buc
- faina – o lingura
- marar- o legatura
- seminte de mac – 2 linguri
- ulei- 3 linguri pentru calit si putin pentru tava unsa
- sare si piper dupa gust
- optional: un varf cutit de chimen
Pateuri cu ciuperci – mod de preparare:
Foietajul se scoate din folie si se lasa la dezghatat la temepratura camerii sau folosind cuptorul cu microunde la programul de dezghetat.
Intre timp, pregatim umplutura, ce trebuia sa iasa destul de cosistenta si bine legata pentru a putea fi intinsa bine pe foaie. Astfel ceapa curata si tocata marunt o punem la calit intr-o tigaie cu uleiul incins si o lasam la un foc mic. In acest timp, curatam ciupercile si le tocam marunt, dupa care le putem arunca deasupra cepii si punem un capad deasupra pentru a se inabusi si a da drumul la suc. In momentul, cand devin moi si sucul a iesit, ridicam capacul si le lasam la foc potrivit pana scade apa din ele. In cazul in care se folosesc ciupercile de la borcan, acestea se toaca si ele marunt, apa se pune deasupra lor si a cepei si se lasa la foc potrivit pana scade apa. Cand aceasta a scazut punem smantana, amestecam bine si lasam aprox 5 min. pe aragaz, dupa aceasta inchidem focul. La final punem un ou, faina turnata cate putin si amestecata pentru a nu se forma cocoloase si mararul tocat marunt, si, bineinteles, un varf de sare de cutit si un praf de piper macinat. Iar acum este momentul, celor iubitori de gusturi diferite sa punem si chimenul. Totul se amesteca bine si lasam la racit timp de 5 min.
Foietajul de placinta intins se taie in doua de-a lungul si pe o jumatate se intinde compozitie ca sa o acopere pe toata, asa cum apare in poza.
Ulterior, se ruleaza foarte strans, pentru a nu iesi compozitia din pateuri.
Astfel rulate, se taie, una cate una, de aproximativ 6 cm latime.
Intr-o tava unsa cu putin ulei, se aseaza pateurile. Se separa galbenusul din oul ramas, si cu un penson le ungem pe toate. Deasupra fiecarui pateu, presaram putin mac.
In cuptorul preincalzit la 180 de grade, lasam pateurile aproximativ 35- 40 min pana devii aurii. Se scot si se lasa la racit.
Va urez pofta buna la acest delicios aperitiv de pateuri cu ciuperci!
O reteta recomandata de blogul culinare.tv
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară