Dificultate: redusa
ingrediente necesare pentru inghetata de menta:
- 200 ml lapte
- 200 ml frisca lichida neindulcita
- 60 g zahar
- aprox o cana cu frunze de menta
- 3 galbenusuri
Mod de preparare inghetata de menta:
Se pune laptele la fiert, iar cand da in clocot se opreste focul. Se adauga imediat frunzele de menta spalate inainte, se acopera vasul si se lasa sa infuzeze timp de 30-40 minute. Infuzia de lapte se strecoara, apasand menta cu o lingura pentru a extrage aroma si culoarea (pe cat posibil).
Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand se obtine o crema albicioasa. Peste ea se adauga laptele fierbinte, putin cate putin si amestecand continuu. Se strecoara si se pune la fiert, pana cand se ingroasa ca un sos (aprox 7 minute). Se lasa sa se raceasca bine, apoi se adauga frisca lichida. Compozitia obtinuta se pune in caserola si se lasa la congelator pentru 2-3 ore. Dupa 30 minute, se amesteca bine cu o furculita, pentru a impiedica formarea acelor de gheata. Se repeta acest procedeu la fiecare 30 minute.
Inghetata de menta poate fi preparata si inlocuind frunzele proaspete cu sirop sau esenta de menta si va avea acelasi gust racoritor.
Pe blogul truedelights.ro veti descoperi o multime de retete delicioase.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?