Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pilaf cu rata:
- o pupla de rata - 200-300 gr
- usturoi - 3 catei
- ceapa - 1 buc
- morcov - 1 buc
- orez- o cana
- cimbru - 1 varf de cutit
- ulei - o lingura
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare pilaf cu rata:
Pentru inceput curatam bine rata si o portionam. Luam o pulpa si o punem la calit cu o lingura de ulei si o lasam 2 min sub capac. In acest timp curatam ceapa si o tocam marunt. O punem in tigaie alaturi de rata. Morcovul il curatam si il taiem cubulete. Usturoiul se curata si se zdrobeste cu un cutit, apoi se toaca marunt, da o aroma mai puternica.
Punem morcovul si il lasam 1 minut, apoi adaugam si usturoiul.
Trecem orezul prin cateva ape.
In tigaie punem si orezul, dar si doua cani de apa calduta si lasam totul sa fiarba pentru 15 min, apoi daca mai este necesar adaugam inca putina apa. Punem si cimbrul pentru o aroma mai deosebita.
Verificam daca este fiert orezul si pilaful este gata!
O reteta oferita de blogul https://culinare.tv
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.