Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pilaf cu rata:
- o pupla de rata - 200-300 gr
- usturoi - 3 catei
- ceapa - 1 buc
- morcov - 1 buc
- orez- o cana
- cimbru - 1 varf de cutit
- ulei - o lingura
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare pilaf cu rata:
Pentru inceput curatam bine rata si o portionam. Luam o pulpa si o punem la calit cu o lingura de ulei si o lasam 2 min sub capac. In acest timp curatam ceapa si o tocam marunt. O punem in tigaie alaturi de rata. Morcovul il curatam si il taiem cubulete. Usturoiul se curata si se zdrobeste cu un cutit, apoi se toaca marunt, da o aroma mai puternica.
Punem morcovul si il lasam 1 minut, apoi adaugam si usturoiul.
Trecem orezul prin cateva ape.
In tigaie punem si orezul, dar si doua cani de apa calduta si lasam totul sa fiarba pentru 15 min, apoi daca mai este necesar adaugam inca putina apa. Punem si cimbrul pentru o aroma mai deosebita.
Verificam daca este fiert orezul si pilaful este gata!
Mix de musli pentru mama

O reteta oferita de blogul http://culinare.tv
Îl vei adora: 5 Moduri în care poți consuma TURMERICUL

Studiu: 71% dintre copii susțin că violența este prezentă în școlile lor
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie