Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pilaf cu rata:
- o pupla de rata - 200-300 gr
- usturoi - 3 catei
- ceapa - 1 buc
- morcov - 1 buc
- orez- o cana
- cimbru - 1 varf de cutit
- ulei - o lingura
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare pilaf cu rata:
Pentru inceput curatam bine rata si o portionam. Luam o pulpa si o punem la calit cu o lingura de ulei si o lasam 2 min sub capac. In acest timp curatam ceapa si o tocam marunt. O punem in tigaie alaturi de rata. Morcovul il curatam si il taiem cubulete. Usturoiul se curata si se zdrobeste cu un cutit, apoi se toaca marunt, da o aroma mai puternica.
Punem morcovul si il lasam 1 minut, apoi adaugam si usturoiul.
Trecem orezul prin cateva ape.
In tigaie punem si orezul, dar si doua cani de apa calduta si lasam totul sa fiarba pentru 15 min, apoi daca mai este necesar adaugam inca putina apa. Punem si cimbrul pentru o aroma mai deosebita.
Verificam daca este fiert orezul si pilaful este gata!
O reteta oferita de blogul https://culinare.tv
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară