31 Iulie 2012 publicat în Retete culinare 4 share-uri

Nu am decat cuvinte de lauda pentru acest tip de carne, chiar daca este putin mai pretentioasa, gustul isi merita.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pilaf cu rata:

  • o pupla de rata - 200-300 gr
  • usturoi - 3 catei
  • ceapa - 1 buc
  • morcov - 1 buc
  • orez- o cana
  • cimbru - 1 varf de cutit
  • ulei - o lingura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare pilaf cu rata:

Pentru inceput curatam bine rata si o portionam. Luam o pulpa si o punem la calit cu o lingura de ulei si o lasam 2 min sub capac. In acest timp curatam ceapa si o tocam marunt. O punem in tigaie alaturi de rata. Morcovul il curatam si il taiem cubulete. Usturoiul se curata si se zdrobeste cu un cutit, apoi se toaca marunt, da o aroma mai puternica.
Punem morcovul si il lasam 1 minut, apoi adaugam si usturoiul.
Trecem orezul prin cateva ape.
In tigaie punem si orezul, dar si doua cani de apa calduta si lasam totul sa fiarba pentru 15 min, apoi daca mai este necesar adaugam inca putina apa. Punem si cimbrul pentru o aroma mai deosebita.
Verificam daca este fiert orezul si pilaful este gata!

O reteta oferita de blogul https://culinare.tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri