Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru inghetata cu vanilie:
Pentru o cutie de 500g (800ml) de inghetata avem nevoie de:
- 3 galbenusuri
- 300 g smantana pentru frisca
- 300 ml lapte (am folosit de 1.8%)
- 120 g zahar
- 1 baton vanilie
Mod de preparare inghetata cu vanilie:
Dureaza ceva sa faceti aceasta inghetata, mai ales ca trebuie amestecata cam de doua ori in timp ce se congeleaza, ca sa nu faca cristale de gheata. Dar rezultatul merita asteptarea.
Pentru inceput amestecam laptele cu jumatate din zahar si batonul de vanilie. Punem la foc si lasam pana aproape clocoteste, dupa care lasam sa se raceasca si sa ia aroma minutata de vanilie.
Intre timp se amesteca galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc si se dizolva zaharul. Se adauga cate putin din laptele rece. Se pune din nou pe foc amestecul de lapte si galbenusuri. Se amesteca incontinuu si se lasa cam 5 - 10 minute, fara sa ajunga sa fiarba. Daca vedeti ca fierbe, luati de pe foc pentru ca este gata. Lasam din nou sa se raceasca, iar dupa ce s-a racit, desfacem batonul de vanilie si punem bobitele de vanilie in compozitie.
Intre timp batem frisca pana se intareste si o amestecam cu restul ingredientelor, dupa ce s-au racit complet. Turnam intrun vas si dam la congelator. La noi a incaput la fix intr-o cutie tot de inghetata, pe care scria 800ml (500g). Cam dupa 1 ora si jumatate scoatem de la congelator si amestecam cu o lingura, ca sa se desfaca inghetata. Repetam operatiunea si cam la 3 ore de cand am pus la congelator, si dupa inca o ora, avem o bunatate de inghetata, care are 200 calorii la 100 grame.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul Bucataria Furnicutilor.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară