Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa de dovlecel:
- 3 dovlecei potriviti
- 3 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 1 lingura de faina
- 1 cana de lapte
- sare, piper
- verdeata
- putin ulei
Mod de preparare supa de dovlecel:
Se caleste usor ceapa, ardeiul si morcovul in ulei, pana lasa putina culoare.
Se pune peste dovlecelul dat pe razatoare si patrunjelul, se completeaza cu apa si se lasa la fiert pana s-au fiert legumele.
Cu cateva minute inainte sa il luati de pe foc, adaugati laptele in care ati dizolvat faina si lasati sa mai dea putin in clocot.
Adaugati apoi verdeata tocata si potriviti la gust cu sare si piper.
Eu am adaugat la final putina untura de bibilica, pe care o tin la frigider si o folosesc la supele de legume pentru un plus de aroma.
O reteta propusa de blogul amainbucatarie.
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie