Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa de dovlecel:
- 3 dovlecei potriviti
- 3 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 1 lingura de faina
- 1 cana de lapte
- sare, piper
- verdeata
- putin ulei
Mod de preparare supa de dovlecel:
Se caleste usor ceapa, ardeiul si morcovul in ulei, pana lasa putina culoare.
Se pune peste dovlecelul dat pe razatoare si patrunjelul, se completeaza cu apa si se lasa la fiert pana s-au fiert legumele.
Cu cateva minute inainte sa il luati de pe foc, adaugati laptele in care ati dizolvat faina si lasati sa mai dea putin in clocot.
Adaugati apoi verdeata tocata si potriviti la gust cu sare si piper.
Eu am adaugat la final putina untura de bibilica, pe care o tin la frigider si o folosesc la supele de legume pentru un plus de aroma.
O reteta propusa de blogul amainbucatarie.
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei