Eu sunt fascinata de gustul mentei, menta cu frunza creata imi place mai mult. In ultima vreme experimentez tot felul de retete in care pot adauga menta. Vreau sa va fac cunoascuta reteta mea de chiftelute cu menta.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftelute din carne de porc cu menta:

  • 200 g carne tocata de porc
  • 1 ou
  • 1 felie de paine fara coaja
  • 1 lingura faina alba de grau
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 crengute de patrunjel verde
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 8-10 frunze de menta
  • ulei pt prajit chiftelutele

Mod de preparare chiftelute din carne de porc cu menta:

Inmuiati felia de paine in apa rece, o scurgeti, o puneti untr-un vas, adaugati carnea tocata, piper, sare dupa gust, boiaua, usturoiul razuit pe razatoarea cu gauri mici sau zdrobit cu presa de usturoi, patrunjelul si menta taiate marunt, oul si faina. Amestecati bine toate ingredientele pana obtineti o compozitie omogena, din care formati chiftelute de marimea dorita, pe care le frigeti in ulei pe ambele parti, la foc potrivit, sa nu se arda. Sunt foarte gustoase cu un sos de iaurt si menta racoritor.

chiftelute de porc cu menta

Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul dulcesarat


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chiftelute din carne de porc cu menta.