Gem de caise

12:07, 8 Iulie 2013 publicat în Retete culinare30 share-uri

Va propunem o reteta parfumata de gem de caise.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gem de caise:

La 1 kg de caise fara samburi se pune cca 750 g de zahar si doua sau trei pahare mari de apa (cca 700ml), zeama de la o jumatate de lamaie.

Citeste si:
Imunitatea copilului tău: cum o protejezi și cum o întărești pentru...
Imunitatea copilului tău: cum...

Caisele se spala bine si li se scot samburii apoi se dau printr-o masina de tocat carne special pastrata pentru gemuri de fructe cu pulpa mai tare. Intre timp, apa si zaharul se pun intr-un vas larg (o tigaie sau un lighenas) pe foc moderat sa se lege siropul.

Dupa ce tot zaharul este topit, se pune in lighenas piureul de caise si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand pana cand scade la consistenta dorita, dar minim 30 de minute de la primul clocot. Este mai bine ca gemul sa fie consistent si nu foarte moale, pentru ca daca pastreaza mai multa apa in el, poate mucegai dupa cateva saptamani de depozitare.

Citeste si:
Idei de amenajare a bucătăriei în sezonul rece
Idei de amenajare a...

La urma se adauga zeama de lamaie, se mai lasa sa dea cateva clocote apoi se inchide focul de la aragaz.

Se lasa gemul sa se mai racoreasca apoi se pune in borcane sterilizate si se lasa descoperite pana cand se face o pojghita subtire deasupra. Dupa aceea se pot capsa ori lega cu celofan, depozitandu-le la camara sau la boxa, intr-un loc racoros si uscat.

O reteta oferita de blogul Caietul cu retete


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri