Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de cartofi si fasole verde:
- un morcov
- un patrunjel
- 1-2 cepe
- 250 g fasole verde
- 250 g cartofi
- o mana de fidea
- sare
- piper
- leustean
- marar si patrunjel verde
- 0,5 l bors
- 2-3 linguri de ulei
- o rosie sau o lingura de bulion
- dresala de ou cu smantana
Ceapa se curata, se spala si se caleste in putin ulei pana cand devine translucida. Morcovul si patrunjelul se curata si se dau prin razatoare. Se pun la fiert intr-o oala cca 1,5 litri de apa. Cand clocoteste apa se pun la fiert morcovul, patrunjelul, ceapa calita, fasolea curatata de capete si taiata in bucati si la urma cartofii curatati, taiati in cuburi. Se da un praf de sare. Se lasa sa fiarba pana incep cartofii sa se inmoaie, adica minim 20 de minute, apoi se adauga fideaua rupta bucatele si se mai lasa 5 minute la fiert. Se adauga verdeata (marar, patrunjel, leustean) taiata fin, rosia curatata de coaja si taiata cuburi mici (sau bulionul) si borsul fiert separat si strecurat. Se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se potriveste de sare si piper.
Se serveste simpla sau dreasa cu ou si cu smantana.
O reteta recomandata de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?