Pentru ca e vara, cald si parca nici mancare nu-ti trebuie, va propun o ciorba usoara, numai buna ca sa tina de ceva foame dar si de sete, pe caldurile astea.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de cartofi si fasole verde:

  • un morcov
  • un patrunjel
  • 1-2 cepe
  • 250 g fasole verde
  • 250 g cartofi
  • o mana de fidea
  • sare
  • piper
  • leustean
  • marar si patrunjel verde
  • 0,5 l bors
  • 2-3 linguri de ulei
  • o rosie sau o lingura de bulion
  • dresala de ou cu smantana

Ceapa se curata, se spala si se caleste in putin ulei pana cand devine translucida. Morcovul si patrunjelul se curata si se dau prin razatoare. Se pun la fiert intr-o oala cca 1,5 litri de apa. Cand clocoteste apa se pun la fiert morcovul, patrunjelul, ceapa calita, fasolea curatata de capete si taiata in bucati si la urma cartofii curatati, taiati in cuburi. Se da un praf de sare. Se lasa sa fiarba pana incep cartofii sa se inmoaie, adica minim 20 de minute, apoi se adauga fideaua rupta bucatele si se mai lasa 5 minute la fiert. Se adauga verdeata (marar, patrunjel, leustean) taiata fin, rosia curatata de coaja si taiata cuburi mici (sau bulionul) si borsul fiert separat si strecurat. Se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se potriveste de sare si piper.

Se serveste simpla sau dreasa cu ou si cu smantana.

O reteta recomandata de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri