21 Iulie 2012 publicat în Retete culinare 44 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Nu pot sa spun ca sunt o ciocoholica dar nici nu ma dezic de ea !:) Weekendul trecut am intrat intr-o ciocolaterie si am simtit ca toate simturile mi-au explodat ispitandu-ma cu o gama variata de praline si trufe. Era o nebunie de arome,culori si forme la preturi ...nu foarte mici.
Se lasa sa se raceasca bine.

Glazura din ciocolata neagra :
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 50 ml. frisca lichida

Mod de preparare :

La cuptorul cu microunde, punem intr-un castron ciocolata maruntita, untul si frisca, lasam cateva secunde, scoatem castronul si amestecam bine de tot pana obtinem o glazura.



Asamblarea tortului :

Prima felie de blat o asezam pe un platou si incepem sa o insiropam cu sirop caramel; cu ajutorul unei linguri turnam sirop de la margine pana spre interior,sa acoperim toata suprafata. Impartim crema in doua si intindem o parte din ea peste felia de blat insiropata. Asezam felia de blat, de mijloc si repetam procedeul (insiropam si intindem ultima parte din crema).
Asezam ultima foaie de blat, o insiropam si turnam glazura de ciocolata neagra .

Ornam dupa imaginatie, daca avem!

Este atat de aromat, pufos,insiropat si crema este yummmmiiii !

Pofta buna !

Mai multe poze sugestive se gasesc pe blogul meu - https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri