La inceputuri aceasta mancare traditionala britanica se numea „cottage pie”, adica placinta de casa, si avea ca ingredient principal carnea tocata de vita. Termenul de shepherd’s pie, adica placinta pastorului, se foloseste din anul 1791 si inseamna aceeasi placinta dar preparata numai cu carne de miel sau de oaie.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru placinta pastorului:

  • 500 g tocatura cu carne de miel (preparata ca pentru parjoale)
  • 500 g piure de cartofi
  • sare
  • piper
  • paprika
  • unt

Mod de preparare placinta pastorului:

Din 3-4 cartofi fierti faceti un piure cu unt si lapte, exact asa cum obisnuiti dv. in mod normal. Tocatura se caleste in unt timp de cateva minute, amestecata cu condimentele.

Intr-o tava de tarta sau orice alta tava aveti, unsa cu unt, se pune un strat de piure, un strat de carne si inca un start de piure. Se da la cuptor cca 30 de minute sau pana cand piure-ul prinde o crusta usor rumena deasupra.

Se serveste calda, cu salata de sezon.

placinta pastorului

O reteta oferita de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placinta pastorului.