Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru 10 clatite:
- 100 g. faina alba
- 25 g.cacao
- 300 ml. lapte
- o lingura de zahar tos
- doua oua medii batute usor
- o lingura cu unt topit
- o lingurita cu esenta de vanilie
- 1/4 lingurita cu sare de mare fina
Topping de ciocolata :
- 100g ciocolata neagra de calitate( 70% cacao)
- 15 g. unt nesarat
- 1 si 1/2 linguri de miere
- 70 ml. de lapte
Crema Chantilly:
- 250 ml. de smantana foarte grasa
- 3 linguri cu zahar pudra vanilat
- 1 plic vanilie bourbon
Pentru ornat:
- fulgi de migdale
- coaja de portocala glasata
Mod de preparare clatite cu ciocolata:
Cerneti intr-un bol faina, pudra de cacao si sarea si adaugati zaharul. Faceti o gaura in centru si puneti ouale batute, untul topit, laptele si esenta de vanilie. Amestecati pentru a omogeniza ingredientele si a forma o compozitie moale, dar nu mai mult decat este necesar. Lasati compozitia la temperatura camerei cel putin 30 de minute.
Pentru a praji clatitele, puneti tigaia Fissler pe foc si adaugati o bucatica de unt. Cand acesta s-a topit, inclinati tigaia astfel incat sa imbracati baza cu unt. Adaugati un polonic de compozitie, avand grija sa acoperiti fundul tigaii cu un strat subtire. Lasati pe foc un minut si jumatate, pana cand clatita se rumeneste bine pe dedesubt.
Intoarceti-o pentru a o praji si pe partea cealalta.
Mod de preparare topping de ciocolata :
Rupeti tableta de ciocolata in bucati mici si puneti-o intr-un bol termorezistent la bain-marie, apoi topiti-o. Adaugati untul si mierea si amestecam bine. Luati bolul de pe foc si turnati treptat laptele, amestecand continuu, pana cand obtineti un sirop cremos.
Mod de preparare crema Chantilly :
Bateti smantana grasa, buna pentru frisca, intr-un bol, impreuna cu zaharul pudra si vanilia bourbon pana obtineti o crema grosuta, legata. Acoperiti si lasati la rece.
Preparat final:
Ungeti cu un strat de crema Chantilly cate o jumatate de clatita si presarati fulgi de migdala prajiti. Impaturiti cealalta jumatate de clatita simpla peste umplutura, pentru a inchide, apoi impaturiti din nou astfel incat clatita sa fie impaturita in 4. Deasupra ornam cu topping de ciocolata si presaram migdale si coaja de portocala glasata.
Eu am folosit coaja de portocala din dulceata.
Sunt niste clatite sofisticate si foarte consistente !
https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
Pofta buna !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară