20 Iulie 2012 publicat în Retete culinare 26 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Va propun o reteta de clatite pline de savoare din bucataria frantuzeasca a la Gordon Ramsay.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru 10 clatite:

  • 100 g. faina alba
  • 25 g.cacao
  • 300 ml. lapte
  • o lingura de zahar tos
  • doua oua medii batute usor
  • o lingura cu unt topit
  • o lingurita cu esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita cu sare de mare fina

Topping de ciocolata :

  • 100g ciocolata neagra de calitate( 70% cacao)
  • 15 g. unt nesarat
  • 1 si 1/2 linguri de miere
  • 70 ml. de lapte

Crema Chantilly:

  • 250 ml. de smantana foarte grasa
  • 3 linguri cu zahar pudra vanilat
  • 1 plic vanilie bourbon

Pentru ornat:

  • fulgi de migdale
  • coaja de portocala glasata

Mod de preparare clatite cu ciocolata:

Cerneti intr-un bol faina, pudra de cacao si sarea si adaugati zaharul. Faceti o gaura in centru si puneti ouale batute, untul topit, laptele si esenta de vanilie. Amestecati pentru a omogeniza ingredientele si a forma o compozitie moale, dar nu mai mult decat este necesar. Lasati compozitia la temperatura camerei cel putin 30 de minute.
Pentru a praji clatitele, puneti tigaia Fissler pe foc si adaugati o bucatica de unt. Cand acesta s-a topit, inclinati tigaia astfel incat sa imbracati baza cu unt. Adaugati un polonic de compozitie, avand grija sa acoperiti fundul tigaii cu un strat subtire. Lasati pe foc un minut si jumatate, pana cand clatita se rumeneste bine pe dedesubt.
Intoarceti-o pentru a o praji si pe partea cealalta.

Mod de preparare topping de ciocolata :

Rupeti tableta de ciocolata in bucati mici si puneti-o intr-un bol termorezistent la bain-marie, apoi topiti-o. Adaugati untul si mierea si amestecam bine. Luati bolul de pe foc si turnati treptat laptele, amestecand continuu, pana cand obtineti un sirop cremos.


Mod de preparare crema Chantilly :

Bateti smantana grasa, buna pentru frisca, intr-un bol, impreuna cu zaharul pudra si vanilia bourbon pana obtineti o crema grosuta, legata. Acoperiti si lasati la rece.

Preparat final:

Ungeti cu un strat de crema Chantilly cate o jumatate de clatita si presarati fulgi de migdala prajiti. Impaturiti cealalta jumatate de clatita simpla peste umplutura, pentru a inchide, apoi impaturiti din nou astfel incat clatita sa fie impaturita in 4. Deasupra ornam cu topping de ciocolata si presaram migdale si coaja de portocala glasata.
Eu am folosit coaja de portocala din dulceata.



Sunt niste clatite sofisticate si foarte consistente !

https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


Pofta buna !



O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri