Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tort cu zmeura si iaurt:
- 600 g iaurt gras 10% grasime
- 200 ml.smantana pentru frisca
- 200 ml. frisca batuta
- 200 g ciocolata alba de buna calitate
- 700 g zmeura
- 1 pachet cu piscoturi
- 20 g gelatina
- sirop de zahar sau compot pentru insiropat piscoturile
Mod de preparare tort cu zmeura si iaurt:
Punem gelatina sa se inmoaie, intr-o cana cu cateva linguri de apa rece. Topim ciocolata pe foc mic impreuna cu smanatana pentru frisca ; nu lasam sa fiarba. Cand se mai raceste un pic o amestecam cu gelatina si omogenizam bine. Dam la frigider, pentru o ora, sa se ingroase. Scoatem crema de ciocolata si o mixam. Adaugam iaurtul si amestecam bine. Oprim zmeura pentru ornat (cata dorim) si restul o incorporam in compozitie, amestecand usor cu o paleta.
Tapetam cu folie alimentara o cratita(forma) cu diametrul de 21 cm si incepem sa punem piscoturile, trase usor prin sirop, pe fundul formei formand un blat si un gard de jur imprejurul cratitei.
Turnam compozitia in mijlocul piscoturilor. Acoperim cu folie si dam la frigider pana a doua zi.
Ridicam tortul cu ajutorul foliei de sub el, il asezam pe un platou si indepartam usor folia alimentara.
Ungem suprafata tortului cu frisca si ornam cu zmeura.
Crema va umple cam 3/4 din inaltimea piscoturilor iar diferenta, pana la varful piscoturilor, se va completa cu frisca si zmeura, la final.
Pofta buna si profitati de fructele acestui sezon bogat !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Ceai și cafea pentru momente din viață

Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei
Începe a 2-a ediție „Odiseea Tânărului Artist”, concursul național de amploare pentru copiii talentați la artă
Cum pot fi combătute dezavantajele școlii online?