Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tort cu zmeura si iaurt:
- 600 g iaurt gras 10% grasime
- 200 ml.smantana pentru frisca
- 200 ml. frisca batuta
- 200 g ciocolata alba de buna calitate
- 700 g zmeura
- 1 pachet cu piscoturi
- 20 g gelatina
- sirop de zahar sau compot pentru insiropat piscoturile
Mod de preparare tort cu zmeura si iaurt:
Punem gelatina sa se inmoaie, intr-o cana cu cateva linguri de apa rece. Topim ciocolata pe foc mic impreuna cu smanatana pentru frisca ; nu lasam sa fiarba. Cand se mai raceste un pic o amestecam cu gelatina si omogenizam bine. Dam la frigider, pentru o ora, sa se ingroase. Scoatem crema de ciocolata si o mixam. Adaugam iaurtul si amestecam bine. Oprim zmeura pentru ornat (cata dorim) si restul o incorporam in compozitie, amestecand usor cu o paleta.
Tapetam cu folie alimentara o cratita(forma) cu diametrul de 21 cm si incepem sa punem piscoturile, trase usor prin sirop, pe fundul formei formand un blat si un gard de jur imprejurul cratitei.
Turnam compozitia in mijlocul piscoturilor. Acoperim cu folie si dam la frigider pana a doua zi.
Ridicam tortul cu ajutorul foliei de sub el, il asezam pe un platou si indepartam usor folia alimentara.
Ungem suprafata tortului cu frisca si ornam cu zmeura.
Crema va umple cam 3/4 din inaltimea piscoturilor iar diferenta, pana la varful piscoturilor, se va completa cu frisca si zmeura, la final.
Pofta buna si profitati de fructele acestui sezon bogat !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani