16 Iulie 2012 publicat în Retete culinare 14 share-uri

Reteta chiftelutelor cu morcovi este una rapida si haioas, plina de culoare. Prepara-le celor mici chiftelute gustoase, aratoase si delicioase!

Ingrediente:

-5-6 morcovi
-1 ceapa mica
-7 linguri de faina
-2 oua
-60 g branza de capra
-4 linguri de apa
-1/2 lingurita de chimion macinat
-1/2 lingurita coriandru macinat
-sare, piper
-ulei pentru prajit
-pentru sos: 200 g iaurt, cateva linguri ulei de masline, patrunjel

Mod de preparare:

1. Dam morcovii pe razatoarea mare

2. Batem ouale ca pentru omleta impreuna cu condimentele, adaugam apa si faina. Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.

3. Peste morcovi adaugam ceapa tocata marunt si branza rupta bucatele. Turnam ouale si amestecam bine, cel mai simplu e sa framantati cu mana.
Incingem uleiul si punem la prajit cate o lingura din compozitie, pe care o turtim putin, ca sa semene a chiftea. Cand se rumenesc pe o parte, intoarcem chiftelutele si pe partea celalalta. Le scoatem pe servetele, pentru a se absorbi excesul de ulei.

4. Pentru sos n-am facut mare lucru, doar am amestecat iaurtul cu patrunjelul tocat, sare, piper si ulei de masline.

Aceasta reteta v-a fost oferita de Bucataria Furnicutilor


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri