Ingrediente:
-5-6 morcovi
-1 ceapa mica
-7 linguri de faina
-2 oua
-60 g branza de capra
-4 linguri de apa
-1/2 lingurita de chimion macinat
-1/2 lingurita coriandru macinat
-sare, piper
-ulei pentru prajit
-pentru sos: 200 g iaurt, cateva linguri ulei de masline, patrunjel
Mod de preparare:
1. Dam morcovii pe razatoarea mare
2. Batem ouale ca pentru omleta impreuna cu condimentele, adaugam apa si faina. Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.
3. Peste morcovi adaugam ceapa tocata marunt si branza rupta bucatele. Turnam ouale si amestecam bine, cel mai simplu e sa framantati cu mana.
Incingem uleiul si punem la prajit cate o lingura din compozitie, pe care o turtim putin, ca sa semene a chiftea. Cand se rumenesc pe o parte, intoarcem chiftelutele si pe partea celalalta. Le scoatem pe servetele, pentru a se absorbi excesul de ulei.
4. Pentru sos n-am facut mare lucru, doar am amestecat iaurtul cu patrunjelul tocat, sare, piper si ulei de masline.
Aceasta reteta v-a fost oferita de Bucataria Furnicutilor
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă