Chiftelute cu Morcovi

12:07, 16 Iulie 2012 publicat în Retete culinare10 share-uri

Reteta chiftelutelor cu morcovi este una rapida si haioas, plina de culoare. Prepara-le celor mici chiftelute gustoase, aratoase si delicioase!

Ingrediente:

-5-6 morcovi
-1 ceapa mica
-7 linguri de faina
-2 oua
-60 g branza de capra
-4 linguri de apa
-1/2 lingurita de chimion macinat
-1/2 lingurita coriandru macinat
-sare, piper
-ulei pentru prajit
-pentru sos: 200 g iaurt, cateva linguri ulei de masline, patrunjel

Mod de preparare:

Citeste si:
Cum ținem post fără să ne punem în pericol sănătatea? 2 reguli de...
Cum ținem post fără să ne...

1. Dam morcovii pe razatoarea mare

2. Batem ouale ca pentru omleta impreuna cu condimentele, adaugam apa si faina. Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.

Citeste si:
3 Rețete rapide cu SPANAC pe care merită să le încerci
3 Rețete rapide cu SPANAC pe...

3. Peste morcovi adaugam ceapa tocata marunt si branza rupta bucatele. Turnam ouale si amestecam bine, cel mai simplu e sa framantati cu mana.
Incingem uleiul si punem la prajit cate o lingura din compozitie, pe care o turtim putin, ca sa semene a chiftea. Cand se rumenesc pe o parte, intoarcem chiftelutele si pe partea celalalta. Le scoatem pe servetele, pentru a se absorbi excesul de ulei.

4. Pentru sos n-am facut mare lucru, doar am amestecat iaurtul cu patrunjelul tocat, sare, piper si ulei de masline.

Aceasta reteta v-a fost oferita de Bucataria Furnicutilor


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri