Dificultate: redusa
Ingrediente necesare si mod de preparare gaina la cuptor cu legume:
Gaina am transat-o si am pus-o peste noapte la marinat cu un mix din ulei de masline, miere, otet balsamic, zeama de lamaie, boia dulce si iute, sare si piper.
Ca si garnitura, am pus printre bucatile de carne niste cartofi si ceapa rosie taiate cuburi unse cu ulei, boia, sare si piper. Prin tava am mai ascuns pe ici pe colo si cate o frunza de salvie mototolita pentru a activa aroma.
Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am intepat-o aleatoriu cu o scobitoare, apoi am dat-o la cuptor cam doua ore, la foc mic, dar trebuie incercata din cand in cand pentru ca timpii difera de la cuptor la cuptor. Folia se scoate cam cu un sfert de ora inainte pentru a da voie carnii sa se rumeneasca.
In final, am asezat-o in farfurie, impreuna cu garnitura si unsa cu un sos de smantana cu usturoi.
Pofta mare!
Pe blogul Good Food Quickly veti descoperi o multime de alte retete delicioase.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară