Dificultate: redusa
Ingrediente necesare si mod de preparare gaina la cuptor cu legume:
Gaina am transat-o si am pus-o peste noapte la marinat cu un mix din ulei de masline, miere, otet balsamic, zeama de lamaie, boia dulce si iute, sare si piper.
Ca si garnitura, am pus printre bucatile de carne niste cartofi si ceapa rosie taiate cuburi unse cu ulei, boia, sare si piper. Prin tava am mai ascuns pe ici pe colo si cate o frunza de salvie mototolita pentru a activa aroma.
Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am intepat-o aleatoriu cu o scobitoare, apoi am dat-o la cuptor cam doua ore, la foc mic, dar trebuie incercata din cand in cand pentru ca timpii difera de la cuptor la cuptor. Folia se scoate cam cu un sfert de ora inainte pentru a da voie carnii sa se rumeneasca.
In final, am asezat-o in farfurie, impreuna cu garnitura si unsa cu un sos de smantana cu usturoi.
Pofta mare!
Pe blogul Good Food Quickly veti descoperi o multime de alte retete delicioase.
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!