Gaina la cuptor cu legume

12:06, 27 Iunie 2012 publicat în Retete culinare8 share-uri

Iata ca o gaina merge facuta si la cuptor, nu neaparat in ciorbe, toata chestia este sa stea un pic mai mult la cuptor, cam dublu ca timp fata de un pui.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare si mod de preparare gaina la cuptor cu legume:

Gaina am transat-o si am pus-o peste noapte la marinat cu un mix din ulei de masline, miere, otet balsamic, zeama de lamaie, boia dulce si iute, sare si piper.

Citeste si:
Șase pași către dieta unui adult sănătos
Șase pași către dieta unui...

Ca si garnitura, am pus printre bucatile de carne niste cartofi si ceapa rosie taiate cuburi unse cu ulei, boia, sare si piper. Prin tava am mai ascuns pe ici pe colo si cate o frunza de salvie mototolita pentru a activa aroma.

Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am intepat-o aleatoriu cu o scobitoare, apoi am dat-o la cuptor cam doua ore, la foc mic, dar trebuie incercata din cand in cand pentru ca timpii difera de la cuptor la cuptor. Folia se scoate cam cu un sfert de ora inainte pentru a da voie carnii sa se rumeneasca.
In final, am asezat-o in farfurie, impreuna cu garnitura si unsa cu un sos de smantana cu usturoi.
Pofta mare!

Citeste si:
Pregătirea de primăvară: 3 proceduri care reduc stratul adipos și...
Pregătirea de primăvară: 3...

Pe blogul Good Food Quickly veti descoperi o multime de alte retete delicioase.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri