Timp de preparare: 2-3 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru piersici gratinate cu sos de caramel:
- 4-5 piersici
- 2 linguri de zahar brun
- 1 lingura de miere
- 50 g alune tocate
- inghetata de vanilie
- Pentru inghetata
- 200 ml iaurt
- 1/2 pastaie vanilie
- 4-5 linguri zahar pudra
Mod de preparare piersici gratinate cu sos de caramel:
Pastaia de vanilie se curata si ceea ce se obtine se adauga peste iaurt. Se amesteca bine, apoi se pune zaharul. Se da la congelator 3-4 ore pana se intareste.
Piersicile se spala bine si se taie in sferturi. Se asaza pe un gratar, pe foc mic si se intorc pe toate partile. Cand sunt rumene si moi se scot pe un servet absorbant. Zaharul si mierea se caramelizeaza, apoi se adauga alunele tocate.
Se asaza piersicile pe o farfurie, se pune deasupra o steluta de inghetata de vanilie, iar deasupra se adauga sosul caramel cu alune. Se serveste imediat. E foarte gustos acest desert, e usor si se prepara si repede, asta daca ai inghetata facuta dinainte.
O reteta propusa de: floarea urla (floareacm)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?