Un desert absolut delicios si parfumat.

Timp de preparare: 2-3 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru piersici gratinate cu sos de caramel:

  • 4-5 piersici
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 lingura de miere
  • 50 g alune tocate
  • inghetata de vanilie
  • Pentru inghetata
  • 200 ml iaurt
  • 1/2 pastaie vanilie
  • 4-5 linguri zahar pudra

Mod de preparare piersici gratinate cu sos de caramel:

Pastaia de vanilie se curata si ceea ce se obtine se adauga peste iaurt. Se amesteca bine, apoi se pune zaharul. Se da la congelator 3-4 ore pana se intareste.
Piersicile se spala bine si se taie in sferturi. Se asaza pe un gratar, pe foc mic si se intorc pe toate partile. Cand sunt rumene si moi se scot pe un servet absorbant. Zaharul si mierea se caramelizeaza, apoi se adauga alunele tocate.
Se asaza piersicile pe o farfurie, se pune deasupra o steluta de inghetata de vanilie, iar deasupra se adauga sosul caramel cu alune. Se serveste imediat. E foarte gustos acest desert, e usor si se prepara si repede, asta daca ai inghetata facuta dinainte.

piersici gratinate cu sos de caramel

O reteta propusa de: floarea urla (floareacm)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Piersici gratinate cu sos caramel.