Timp de preparare: 2-3 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru piersici gratinate cu sos de caramel:
- 4-5 piersici
- 2 linguri de zahar brun
- 1 lingura de miere
- 50 g alune tocate
- inghetata de vanilie
- Pentru inghetata
- 200 ml iaurt
- 1/2 pastaie vanilie
- 4-5 linguri zahar pudra
Mod de preparare piersici gratinate cu sos de caramel:
Pastaia de vanilie se curata si ceea ce se obtine se adauga peste iaurt. Se amesteca bine, apoi se pune zaharul. Se da la congelator 3-4 ore pana se intareste.
Piersicile se spala bine si se taie in sferturi. Se asaza pe un gratar, pe foc mic si se intorc pe toate partile. Cand sunt rumene si moi se scot pe un servet absorbant. Zaharul si mierea se caramelizeaza, apoi se adauga alunele tocate.
Se asaza piersicile pe o farfurie, se pune deasupra o steluta de inghetata de vanilie, iar deasupra se adauga sosul caramel cu alune. Se serveste imediat. E foarte gustos acest desert, e usor si se prepara si repede, asta daca ai inghetata facuta dinainte.
O reteta propusa de: floarea urla (floareacm)
Cum să-ți serbezi ziua onomastică

Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?