19 Iunie 2012 publicat în Retete culinare 17 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Din bucataria britanica va voi delecta cu un desert incantator. Cu gustul sau un pic acrisor, rubarba este delicioasa atunci cand este folosita in bucatarie.

Considerata de unii fruct, de altii leguma, ea poate insoti multe dintre preparatele noastre culinare. Inainte de a folosi in bucatarie coditele, taiati-le extremitatile, apoi indepartati pielita care le acopera, dupa care le puteti taia bucatele.
Delicioasa rubarba viu colorata poate constitui un desert perfect.

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru rubarba cu crema custard:

  • 500 g rubarba
  • 75 g zahar brun
  • coaja rasa si zeama de la 1 portocala mare
  • 1 pliculet de zahar vanilat bourbon

Crema custard :

  • 150 ml de lapte gras
  • 250 ml smanatana grasa pentru frisca
  • 50 g zahar tos
  • 6 galbenusuri mari
  • 1 plic zahar vanilat bourbon

Mod de preparare rubarba cu crema custard:

Taiati tulpinile de rubarba fasii scurte si puneti-le intr-o cratita, impreuna cu zaharul brun, coaja si sucul de la portocala. Adaugati putina apa, vaniliile si puneti cratita la foc mare. Cand lichidul incepe sa clocoteasca, micsorati flacara si lasati cratita la foc mic 10 minute sau pana se fragezeste rubarba. Luati cratita de pe foc si lasati-o sa se raceasca bine.

Intre timp preparati crema custard:

Puneti intr-o cratita cu fundul gros laptele, smantana,1 lingura de zahar tos si lasati-le sa dea in clocot. Intre timp, bateti cu un tel galbenusurile si restul de zahar intr-un bol mare, pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Chiar inainte ca laptele cremos sa dea in clocot, luati-l deoparte si turnati-l in compozitia de ou cu zahar, amestecand continuu cu telul; adaugam si vanilia. Strecurati amestecul in cratita si puneti-o la foc mic. Amestecati constant cu o lingura de lemn, pana cand crema se ingroasa suficient incat sa ramana pe lingura; nu o tineti prea mult pe foc pentru ca se va inchega. Turnati-o intr-un bol racit si lasati-o sa se raceasca, amestecand din cand in cand, ca sa nu formeze o coaja.
Cand este gata de servire, introduceti trei sferturi din rubarba racita in crema rece. Puneti o lingura de rubarba in fiecare pahar de servit si turnati deasupra crema de lapte. Adaugati restul de rubarba peste crema si serviti.



Pofta buna la o noua reteta marca Gordon Ramsay ! :)

Va astept pe blog cu retete minunate !




O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri