Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru clatite cu ciuperci si mozzarella:
- 15 clatite medii preparate dupa reteta folosita de dumneavoastra
- 500 g ciuperci champignon
- mozzarella
- 2 linguri cu parmezan
- 100 ml vin alb sec
- 100 ml supa de legume
- 100 g unt sau ulei de masline
- 1 ceapa
Mod de preparare clatite cu ciuperci si mozzarella:
Ciupercile le spalam si le taiem in cubulete.
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in 50 g unt, iar cand incepe sa se rumeneasca punem ciupercile si le lasam cateva minute sa se inmoaie, apoi stingem cu 100 ml vin. Lasam sa se evapore vinul,punem putina sare, piper si 100 ml. supa de legume, apoi lasam pe foc sa scada lichidul.
Adaug parmezanul, amestec si iau de pe foc tigaia. Trebuie sa se formeze un sos legat, catifelat.
Cu untul ramas (50 g) ungem bine o tava si asezam clatitele umplute cu compozitia de ciuperci din tigaie. Impachetam clatitele ca pe trabucuri .
Peste clatite punem multa mozzarella si dam la cuptor incins 15 minute .
Delicioase !
Pentru vacante si retete delicioase va astept pe blogul meu Adina's kitchen & travel .
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?