Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru clatite cu spanac umplute cu pui:
Aluat clatite:
- 600 ml lapte
- 100 ml apa minerala
- 1 ou
- 250-300 gr faina
- o canuta de cafea de spanac tocat si scurs de zeama
- 2 catei de usturoi dati pe razatoare
- sare
- putin ulei pentru tigaie
Pentru umplutura:
- 3 cani de carne de pui tocata
- 1/2 ardei gras
- 2 cepe verzi
- o mana de masline
- sare, piper
- o cana de bulion
- busuioc
- organo
- 100 gr cascaval
Mod de preparare clatite cu spanac umplute cu pui:
Am facut aluatul de clatite amestecand ingredientele de mai sus si l-am lasat la rece cam o ora.
Apoi am pregatit clatitele si am ajustat aluatul din mers in functie de preferinte.
Puiul l-am fiert pentru o supa, l-am scos din zeama si am tocat si curatat carnea de pe oase.
Intr-o tigaie am calit usor ceapa cu ardeiul, am pus si carnea sa se aromeze alaturi de ele, am adaugat maslinele, am sarat si piperat dupa gust si am umplut cu aceasta compozitie clatitele.
In reteta originala se adauga si crema de branza la compozitie, eu am sarit acest ingredient pentru ca sotul nu consuma lactate. Am avut putin emotii ca "nu se va lega", dar nu au fost probleme.
Clatitele rulate si umplute le-am pus intr-un vas ceramic termorezistent si am turnat peste ele bulionul amestecat cu oregano si busuioc. La fina, peste portia mea, am pus si cascaval.
Se da la cuptor pentru 20-30 de minute sa aiba timp clatitele sa se balaceasca in sosul de tomate si sa se topeasca cascavalul.
Se servesc calde. Pofta buna!
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români