Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru spanac scazut:
- 1/2 kg spanac
- 80-100 ml ulei de floarea-soarelui
- 1 lingura faina de grau
- 5 catei de usturoi
- 1 cana de lapte (aproximativ 250 ml)
- sare dupa gust
Mod de preparare spanac scazut:
Spanacul se spala bine in cateva ape, apoi se pune la fiert in apa clocotita cu sare, timp de 8-10 minute. Dupa fierbere se strecoara si se toaca marunt pe un carpator. Intro cratita incingem uleiul, adaugam faina si amestecam pana se rumeneste frumos. Lucrati la foc mic. Cand faina s-a rumenit, adaugati spanacul tocat si imediat laptele rece, amestecand sa nu se faca cocoloase. Fierbeti la foc mic, pana ce mancarea se ingroasa. Potriviti gustul de sare. Daca vi se pare prea consistenta mancarea, adaugati lapte in plus si mai fierbeti putin. Serviti cu oua ochiuri, snitele, carnaciori afumati, gratare, dupa preferinta. Va garantez ca este un pranz energizant, tinand cont de calitatile spanacului.
3 Rețete rapide cu SPANAC pe care merită să le încerci

Pe blogul dulcesarat.blogspot.ro
Pui cu rosii si orez | Retete de diversificare

Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?