Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ostropel de porc:
- 700 g carne de porc nu prea grasa,
- 2 cepe mijlocii
- 2-3 catei de usturoi
- piper macinat si boabe
- sare
- ulei
- o lingura de bulion
- o foaie de dafin
- o lingurita de faina
Mod de preparare ostropel de porc:
Carnea se spala si se portioneaza in bucati mici. Se pune intr-o oala cu 3-4 linguri de ulei sa se rumeneasca pe toate partile, la foc mic. Intre timp, intr-o tigaie se caleste in 2 linguri de ulei ceapa curatata, spalata si taiata marunt, cu un praf de sare. Dupa ce devine translucida se adauga lingurita de faina, se amesteca bine cu ceapa si uleiul, si imediat se toarna un pahar de apa (200 ml) calda sau supa de oase, daca aveti la indemana.
Se amesteca des ca sa nu se formeze cocoloase de faina, apoi se toarna sosul si ceapa peste carnea din oala, numai dupa ce aceasta a prins o crusta subtire pe toate partile. Se mai adauga cel mult inca un pahar de apa, si se lasa sa fiarba carnea pe foc mediu cca 30-45 de minute. Daca nu ati pus mancarea intr-un vas ceramic, va trebui sa o amestecati de mai multe ori, ca sa nu se prinda de fund (vasele cu strat ceramic sunt perfect antiaderente, insa). Inainte de a inchide focul, cand sosul este cat doreste fiecare de scazut, se da sare, piper, cateva boabe de piper, o frunza de dafin rupta in 3-4 bucati, usturoiul taiat bucatele si o lingura de bulion. Se mai lasa sa dea cateva clocote si se ia vasul de pe foc. Imediat se presara niste marar sau patrunjel tocat marunt.
Se serveste cu mamaliguta, sau dupa preferinta fiecaruia.
O reteta propusa de blogul caietul cu retete.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară