Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru orez cu ciuperci brune:
- 500 g ciuperci champignon brune
- 250 g orez cu bob lung
- 250 ml vin alb sec
- 2 cepe mici
- 4 catei de usturoi
- 1 morcov mic (daca vrem )
- condimente pentru orez care sa contina curcumina, nucsoara, coriandru
- sare si piper
- 50 g unt pentru calit
Mod de preparare orez cu ciuperci brune:
Cepele se toaca marunt, usturoiul se piseaza, morcovul se da prin razatoarea mare si se calesc in unt, intr-o cratita.
Dupa ce s-au rumenit, se adauga ciupercile taiate bucati (nu foarte mici). Se calesc impreuna cu celelalte ingrediente si se sting cu o cana de vin alb sec. Se adauga orezul cu apa sau supa (daca aveti), se condimenteaza si se baga la cuptor.
Se poate servi ca atare sau cu pui .
Eu am fript cateva ciuperci.
Pentru retete de sezon si alte preparate usoare va astept pe blogul meu: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
Pofta buna !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân