Timp de preparare: 30+60 asteptare - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru prajitura cu capsuni:
Blat biscuiti:
- 400 g biscuiti fragezi (cu cocos)
- 250 g unt sau margarina
- 250 g crema de ciocolata tartinabila
- o lingura de cacao
- 2 esente de rom
- 200 g miez de nuca macinat
Crema:
- 300 g de smantana
- 250 g crema de branza de vaci
- 1 cana de zahar pudra
- esenta
- 2 plicuri de gelatina(20 g)
- 250 g capsuni
Decor: cateva capsuni (5-6 buc), o cutie cu biscuiti cu jeleu de capsuni
Mod de preparare prajitura cu capsuni:
1.Se dau la robot si se maruntesc biscuitii si miezul de nuca, apoi se amesteca cu untul topit, crema de ciocolata, esenta si cacao si se framanta cu lingura un aluat legat.
2.Se amesteca crema de branza de vaci cu smantana si zaharul pudra, apoi se adauga esenta si gelatina topita la bain - marie, se amesteca bine
2.Intr-o tava mai inalta sau in care se monteaza o forma reglabila dreptunghiulara, se aseaza biscuitii cu jeleul spre exterior, apoi se vine cu blatul de biscuiti si se toarna crema de smantana cu branzica, deasupra se presara capsunile taiate bucatele, apoi se decoreaza cu jumatati de biscuiti, jumatati de capsuni si jeleu sau gem de capsuni.
Se lasa de seara pana dimineata (sau cel putin 2-3 ore) la frigider si se taie bucati potrivite.
Pofta buna!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”