10 Iunie 2012 publicat în Retete culinare 39 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
O prajitura senzationala, fara foc, excelenta pentru perioada fierbinte a verii.

Timp de preparare: 30+60 asteptare - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru prajitura cu capsuni:

Blat biscuiti:

  • 400 g biscuiti fragezi (cu cocos)
  • 250 g unt sau margarina
  • 250 g crema de ciocolata tartinabila
  • o lingura de cacao
  • 2 esente de rom
  • 200 g miez de nuca macinat

Crema:

  • 300 g de smantana
  • 250 g crema de branza de vaci
  • 1 cana de zahar pudra
  • esenta
  • 2 plicuri de gelatina(20 g)
  • 250 g capsuni

Decor: cateva capsuni (5-6 buc), o cutie cu biscuiti cu jeleu de capsuni

Mod de preparare prajitura cu capsuni:

1.Se dau la robot si se maruntesc biscuitii si miezul de nuca, apoi se amesteca cu untul topit, crema de ciocolata, esenta si cacao si se framanta cu lingura un aluat legat.
2.Se amesteca crema de branza de vaci cu smantana si zaharul pudra, apoi se adauga esenta si gelatina topita la bain - marie, se amesteca bine
2.Intr-o tava mai inalta sau in care se monteaza o forma reglabila dreptunghiulara, se aseaza biscuitii cu jeleul spre exterior, apoi se vine cu blatul de biscuiti si se toarna crema de smantana cu branzica, deasupra se presara capsunile taiate bucatele, apoi se decoreaza cu jumatati de biscuiti, jumatati de capsuni si jeleu sau gem de capsuni.
Se lasa de seara pana dimineata (sau cel putin 2-3 ore) la frigider si se taie bucati potrivite.
Pofta buna!



O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri