Compot de caise

12:06, 11 Iunie 2012 publicat în Retete culinare5 share-uri

Compot de caise - foarte aromat, excelent in zilele calduroase de vara.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru compot de caise:

Pentru compot avem nevoie de caise mai tari, nu foarte coapte si de zahar – cate 4 linguri pentru fiecare borcan.

Citeste si:
Pui cu rosii si orez | Retete de diversificare
Pui cu rosii si orez | Retete...

Mod de preparare compot de caise:

Caisele se spala si se pun in borcanele spalate si sterilizate in cuptor sau prin fierbere in apa. In fiecare borcan se pun cate 4 linguri cu zahar, apoi se umplu cu apa. Se aseaza capacele si se scutura borcanele, pentru a se dizolva putin zaharul. Zaharul ramas se va dizolva la fiert. Se pun borcanele in cuptorul aragazului, pe gratar. Dedesubt se pune o tava cu apa. Se lasa compotul la foc potrivit, timp de 30 minute. Borcanele se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi sunt gata de depozitat in camara.
Dupa aceeasi metoda se poate prepara si compotul de piersici sau nectarine.

Citeste si:
Bebelușii pot face carii?
Bebelușii pot face carii?

O reteta recomandata de blogul truedelights.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri