Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru compot de caise:
Pentru compot avem nevoie de caise mai tari, nu foarte coapte si de zahar – cate 4 linguri pentru fiecare borcan.
Mod de preparare compot de caise:
Caisele se spala si se pun in borcanele spalate si sterilizate in cuptor sau prin fierbere in apa. In fiecare borcan se pun cate 4 linguri cu zahar, apoi se umplu cu apa. Se aseaza capacele si se scutura borcanele, pentru a se dizolva putin zaharul. Zaharul ramas se va dizolva la fiert. Se pun borcanele in cuptorul aragazului, pe gratar. Dedesubt se pune o tava cu apa. Se lasa compotul la foc potrivit, timp de 30 minute. Borcanele se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi sunt gata de depozitat in camara.
Dupa aceeasi metoda se poate prepara si compotul de piersici sau nectarine.
O reteta recomandata de blogul truedelights.
.jpg)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei