6 Iunie 2012 publicat în Retete culinare 1 share-uri

Astazi m-am gandit sa vin cu o alternativa fericita si gustoasa la aripioarele de pui prajite. Insa acum am vrut asa: 1. sa le fac la cuptor, ca sa arat ca pot iesi crocante si la cuptor, fara a fi prajite in ulei; 2. sa le fac intr-un amestec de lapte de cocos.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru aripioare in crusta de lapte de cocos:

  • un kilogram aripioare de pui
  • doua linguri lapte de cocos mai gros
  • o lingura de faina
  • o lingurita praf curcuma/turmeric
  • doua linguri ulei de masline
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat

Mod de preparare aripioare in crusta de lapte de cocos:

Am spalat si taiat in doua aripioarele, am amestecat apoi ingredientele (toate de mai sus, in afara de usturoi) pentru “coating-ul” acestora – a iesit o crema galben deschis foarte aromata; am amestecat apoi aripioarele uniform cu aceasta compozitie.

Le-am intins intr-o tava mare, pe hartie de copt, si le-am bagat la cuptor, la 180 de grade (inspre 200 chiar). Dupa aproximativ 20 de minute le-am scos, le-am intors pe cealalta parte, le-am mai stropit cu putin ulei de masline, am pus deasupra, uniform, doi catei zdrobiti de usturoi, apoi le-am bagat in flacarile iadului inca 10-15 minute – pana cand au devenit aurii si crocante (le-am pazit in genunchi, langa gemuletul cuptorului)

Si cand au fost gata cam asa au fost gata:

O reteta recomandata de blogul Foodblog


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri