Astazi m-am gandit sa vin cu o alternativa fericita si gustoasa la aripioarele de pui prajite. Insa acum am vrut asa: 1. sa le fac la cuptor, ca sa arat ca pot iesi crocante si la cuptor, fara a fi prajite in ulei; 2. sa le fac intr-un amestec de lapte de cocos.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru aripioare in crusta de lapte de cocos:

  • un kilogram aripioare de pui
  • doua linguri lapte de cocos mai gros
  • o lingura de faina
  • o lingurita praf curcuma/turmeric
  • doua linguri ulei de masline
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat

Mod de preparare aripioare in crusta de lapte de cocos:

Am spalat si taiat in doua aripioarele, am amestecat apoi ingredientele (toate de mai sus, in afara de usturoi) pentru “coating-ul” acestora – a iesit o crema galben deschis foarte aromata; am amestecat apoi aripioarele uniform cu aceasta compozitie.

aripioare in crusta

Le-am intins intr-o tava mare, pe hartie de copt, si le-am bagat la cuptor, la 180 de grade (inspre 200 chiar). Dupa aproximativ 20 de minute le-am scos, le-am intors pe cealalta parte, le-am mai stropit cu putin ulei de masline, am pus deasupra, uniform, doi catei zdrobiti de usturoi, apoi le-am bagat in flacarile iadului inca 10-15 minute – pana cand au devenit aurii si crocante (le-am pazit in genunchi, langa gemuletul cuptorului)

Si cand au fost gata cam asa au fost gata:

aripioare

O reteta recomandata de blogul Foodblog


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Aripioare in crusta de lapte de cocos.