Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cus-cus exotic:
- 300 g cuscus
- 600 g piept de pui
- 1 avocado
- 1 lamaie
- 2 portocale
- 1 legatura de patrunjel
- 3 linguri cu ulei de masline pentru dressing + 3 linguri pentru fript piept de pui
- sare si piper
Mod de preparare cus-cus exotic:
Pieptul de pui se spala, se sterge si se asezoneaza cu sare si piper. Incingem, intr-o tigaie, putin ulei de masline si frigem pieptul de pui, la foc mic. Cand este gata se taie in bucatele si se lasa deoparte pana pregatim celelalte ingrediente .
Pregatim cuscus-ul conform instructiunilor dupa plic (prin fierbere, 5 minute ) sau se toarna 3 litri de apa clocotita peste el, acoperim cu folie de plastic si lasam sa se umfle. Se scurge surplusul de apa.
Am taiata marunt patrunjelul, am curatat un avocado si o portocala(fara partea alba , doar pulpa) pe care le-am taiat cubulete.
Am stors o portocala si o lamaie, am adaugat peste zeama lor ulei de masline, sare si piper. Acest dressing l-am turnat peste cuscus. Am amestecat usor si am continuat cu pieptul de pui taiat cubulete, patrunjelul, avocado si portocala .
Am servit alaturi de un Cocktail Campari Orange ! :)
50 ml. bitter Campari
150 ml. suc natural de portocale
cuburi de gheata
Deosebit de gustos !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară