Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru fursecuri cu gem:
- 200 g unt
- 3 galbenusuri
- 1 vanilie
- 180 g zahar pudra
- 1/2 lingurita de bicarbonat stins in otet
- un strop de sare
- faina cat cuprinde
- gem,marmelada sau dulceata (ce doriti)
Pentru decor :
- 50 g ciocolata neagra
- 50 g ciocolata alba
Mod de preparare fursecuri fragede cu gem:
Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul farin si vanilia pana se inspumeaza. Adaug galbenusurile, sarea, bicarbonatul stins in otet si amestec. Pun faina pana se formeaza un aluat care cade greu dupa lingura (o crema groasa).
Cu o lingurita am format fursecuri mici in forma tapetata cu hartie de copt .
Coacem la foc potrivit pana se maronesc usor pe margini. Se usuca cand le scoatem afara, asa ca nu le lasam sa se coaca prea mult in cuptor .
Cand sunt reci le lipim, cate doua, cu gem si le glazuram cu ciocolata topita, neagra si alba !
Le pastrez la temperatura camerei, intr-o cutie de plastic inchisa bine !
Fraged si gustos !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.