Pentru introducere va spun ca sunt niste fursecuri din bucataria romaneasca care se fac usor si sunt extrem de fragede. Se topesc in gura!

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru fursecuri cu gem:

  • 200 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 1 vanilie
  • 180 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stins in otet
  • un strop de sare
  • faina cat cuprinde
  • gem,marmelada sau dulceata (ce doriti)

Pentru decor :

  • 50 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata alba

Mod de preparare fursecuri fragede cu gem:

Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul farin si vanilia pana se inspumeaza. Adaug galbenusurile, sarea, bicarbonatul stins in otet si amestec. Pun faina pana se formeaza un aluat care cade greu dupa lingura (o crema groasa).
Cu o lingurita am format fursecuri mici in forma tapetata cu hartie de copt .
Coacem la foc potrivit pana se maronesc usor pe margini. Se usuca cand le scoatem afara, asa ca nu le lasam sa se coaca prea mult in cuptor .
Cand sunt reci le lipim, cate doua, cu gem si le glazuram cu ciocolata topita, neagra si alba !

fursecuri fragede cu gem

Le pastrez la temperatura camerei, intr-o cutie de plastic inchisa bine !

Fraged si gustos !

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Fursecuri fragede cu gem.