29 Mai 2012 publicat în Retete culinare 4 share-uri

Serviti la micul dejun o bunantate de omleta cu ciuperci, foarte consistenta si aromata.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru omleta cu ciuperci:

  • 4 oua
  • 100 g ciuperci
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 70 - 80 g cascaval
  • 2 linguri ulei
  • cateva fire patrunjel, marar
  • sare, piper, cimbru, boia (daca vreti sa fie picant)

Mod de preparare omleta cu ciuperci:

Am curatat ciupercile, le-am spalat si le-am stropit cu zeama de lamaie. Am tocat ceapa, usturoiul si ciupercile si le-am pus la calit in 2 linguri de ulei. Am adaugat putina sare, ca sa lase ciupercile apa. Lasam sa fiarba pana se evapora apa si legumele se moaie.

Intre timp batem ouale, adaugam putina sare, piper, cimbru si boia. Cascavalul il dam pe razatoare sau il tocam marunt si il punem peste oua, impreuna cu patrunjelul si mararul tocat.
Punem ouale peste ciuperci si amestecam pentru ca ciupercile sa fie uniform in omleta. Intoarcem cu grja si servim cat timp e calda si cascavalul se intindeeee :)
O portie are cam 350 de calorii daca folosim cascaval. Daca renuntam la el, atunci rezultatul e mult mai bun, adica 260 calorii / portie.

Accesati blogul furnicuti pentru a descoperi si alte retete hranitoare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri