Gem de capsuni, banane si menta, preferatul copiilor si nu numai.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gem din capsuni, banane si menta:

  • 500 g de capsuni
  • 2 banane mari
  • 1 cana mare de zahar
  • 3 fire de menta
  • putina sare de lamaie

Mod de preparare gem din capsuni, banane si menta:

Am spalat capsunile si le-am lasat la scurs, apoi le-am taiat in patru si am pus zaharul peste ele. Nu erau prea mari, dar vroiam sa se zdrobeasca in timpul prepararii. Doar fac gem, nu dulceata...
Cand s-a topit zaharul, am pus capsunile la foc mediu. Cand compozitia aflata pe foc s-a ingrosat, am zdrobit bananele si le-am stropit cu zeama de lamaie si le-am pus peste capsuni.
A fiert gemul acesta cam 20 de minute. Cand am probat daca s-a legat, era destul de tare incâa sa nu curga de pe felia de paine ori din lingurita, desi, din cauza bananelor, are o consistenta diferita de celelalte gemuri.
La final am adaugat menta: trei crengute zdravene. Puteti pune si cateva picaturi de esenta de menta, daca vi se pare ca nu se simte destul aroma mentolata.

gem din capsuni, banane si menta

O reteta recomandata de blogul bucatereli la borcan.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gem din capsuni, banane si menta.