Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gem din capsuni, banane si menta:
- 500 g de capsuni
- 2 banane mari
- 1 cana mare de zahar
- 3 fire de menta
- putina sare de lamaie
Mod de preparare gem din capsuni, banane si menta:
Am spalat capsunile si le-am lasat la scurs, apoi le-am taiat in patru si am pus zaharul peste ele. Nu erau prea mari, dar vroiam sa se zdrobeasca in timpul prepararii. Doar fac gem, nu dulceata...
Cand s-a topit zaharul, am pus capsunile la foc mediu. Cand compozitia aflata pe foc s-a ingrosat, am zdrobit bananele si le-am stropit cu zeama de lamaie si le-am pus peste capsuni.
A fiert gemul acesta cam 20 de minute. Cand am probat daca s-a legat, era destul de tare incâa sa nu curga de pe felia de paine ori din lingurita, desi, din cauza bananelor, are o consistenta diferita de celelalte gemuri.
La final am adaugat menta: trei crengute zdravene. Puteti pune si cateva picaturi de esenta de menta, daca vi se pare ca nu se simte destul aroma mentolata.
O reteta recomandata de blogul bucatereli la borcan.
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân