28 Mai 2012 publicat în Retete culinare 80 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
O inghetata rapida si... credeti-ma ca este super aromata si cremoasa.

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata cu cacao, stafide si rom:

  • 1 litru frisca lichida
  • 4 oua
  • 300 ml. lapte
  • 300 gr. zahar
  • 50 gr. cacao
  • 2-3 fiole cu esenta de rom
  • stafide (dupa preferinta)

Mod de preparare inghetata cu cacao, stafide si rom:

Mixam ouale cu zaharul pana devin crema si adaug laptele; amestecam pana se omogenizeaza .
Punem compozitia pe foc mic si lasam pana incepe sa fiarba si sa se ingroase. Amestecam in tot timpul sa nu se lipeasca. Dam la o parte si punem cacaoa si esenta de rom.
Lasam sa se raceasca complet si o adaugam peste frisca batuta. Incorporez aceasta crema in frisca, amestecand usor cu o lingura mare. Adaugam stafidele. Turnam intr-o cutie cu capac si dam la congelator 3-4 ore .



O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri