Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru inghetata cu cacao, stafide si rom:
- 1 litru frisca lichida
- 4 oua
- 300 ml. lapte
- 300 gr. zahar
- 50 gr. cacao
- 2-3 fiole cu esenta de rom
- stafide (dupa preferinta)
Mod de preparare inghetata cu cacao, stafide si rom:
Mixam ouale cu zaharul pana devin crema si adaug laptele; amestecam pana se omogenizeaza .
Punem compozitia pe foc mic si lasam pana incepe sa fiarba si sa se ingroase. Amestecam in tot timpul sa nu se lipeasca. Dam la o parte si punem cacaoa si esenta de rom.
Lasam sa se raceasca complet si o adaugam peste frisca batuta. Incorporez aceasta crema in frisca, amestecand usor cu o lingura mare. Adaugam stafidele. Turnam intr-o cutie cu capac si dam la congelator 3-4 ore .
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară