O inghetata rapida si... credeti-ma ca este super aromata si cremoasa.

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata cu cacao, stafide si rom:

  • 1 litru frisca lichida
  • 4 oua
  • 300 ml. lapte
  • 300 gr. zahar
  • 50 gr. cacao
  • 2-3 fiole cu esenta de rom
  • stafide (dupa preferinta)

Mod de preparare inghetata cu cacao, stafide si rom:

Mixam ouale cu zaharul pana devin crema si adaug laptele; amestecam pana se omogenizeaza .
Punem compozitia pe foc mic si lasam pana incepe sa fiarba si sa se ingroase. Amestecam in tot timpul sa nu se lipeasca. Dam la o parte si punem cacaoa si esenta de rom.
Lasam sa se raceasca complet si o adaugam peste frisca batuta. Incorporez aceasta crema in frisca, amestecand usor cu o lingura mare. Adaugam stafidele. Turnam intr-o cutie cu capac si dam la congelator 3-4 ore .

inghetata cu cacao, stafide si rom

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Inghetata cremoasa cu cacao, stafide si rom.