Nu este modalitatea specifica de preparare a acestei ciorbe din Delta, ci este modul in care obisnuim noi s-o preparam.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de peste:

  • un morcov
  • un patrunjel radacina
  • un ardei gras
  • o ceapa mare
  • o cutie de 400 g de rosii in bulion
  • bucatile de la cap si coada pestelui
  • putin leustean
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2-300 ml bors

Mod de preparare ciorba de peste:

Morcovul si patrunjelul se spala, se curata si se dau prin razatoarea mare. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, dupa care se caleste scurt timp in ulei, doar pana cand se inmoaie putin, fara sa-si modifice culoarea. Ardeiul se spala si se taie bucatele mici.
Toate acestea se pun la fiert in 2-2,5 litri de apa rece.

Dupa aprox. 15 minute, adica dupa ce dau cateva clocote, se adauga bucatile de peste. Nu se mai adauga apa chiar daca pestele nu este acoperit complet.

Dupa vreo jumatate de ora de fiert, se verifica pestele cu o furculita daca este moale. Daca e fiarta carnea, se da oala deoparte si se scot bucatile intr-un castron, cu o spumiera, dupa care se indeparteaza oasele.

Se pune apoi carnea la loc in oala, se pune din nou la fiert, se adauga borsul si rosiile in bulion, taiate cubulete si se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute. La urma, inainte de a inchide focul, se potriveste de sare si piper, se pune leusteanul si patrunjelul verde tocat.

ciorba de peste

Se serveste cu ardei iute, cu smantana, fiecare cum prefera.
Pofta buna! :)

Pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com gasiti si alte retete interesante.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de peste.