Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru buseuri cu ciuperci:
- 1 pachet de foietaj (doua foi )
- 2 cutii cu ciuperci
- 1 ceapa
- un cub de unt
- 2 oua
- seminte de susan
- sare si piper
Mod de preparare buseuri cu ciuperci:
Trecem ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem, le tocam marunt la robot sau de mana. Intre timp tocam ceapa si o calim in cubul de unt peste care adaugam ciupercile,sare si piuper. Cand se mai racesc adaugam 1 ou si amestecam bine.
Luam o foaie de foietaj si o taiem pe lung in doua. Impartim compozitia de ciuperci in patru cantitati egale pe care le asezam pe mijlocul fiecarei bucati de foietaj. Nu intindem ciupercile pe toata foaia ci doar pe mijlocul foii, pe lung de la un capat la celalalt. Formam un cilindru cu compozitie la mijloc iar imbinarea foietajului o lipim cu ou batut.
Taiem cilindrul in bucati de cinci centimetri lungime, pe care le ungem cu galbenus batut si le presaram cu seminte de susan sau mac.
Se coc pe hartie de copt la foc iute in cuptorul preincalzit.
Surse bogate de antioxidanți pentru anotimpul rece

Super buuuuune !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Ce spun unghiile despre sănătatea ta? Simptome ale unghiilor pe...

Studiu: 71% dintre copii susțin că violența este prezentă în școlile lor
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie