Bogata in antioxidanti, minerale, fibre si vitamine, ciorba de stevie constituie un excelent pranz. Ajuta la detoxifierea organismului, il remineralizeaza si vitaminizeaza, il hidrateaza si ii intinde o mana digestiei. Saraca in grasimi, ciorba de stevie este si saraca in calorii, poate fi servita cu brio in post, dar si in regimul vegetarian pe care multi il imbratiseaza in ultima vreme

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de stevie:

  • 6 legaturi de stevie proaspata
  • putina sare
  • 1 -2 linguri cu ulei
  • 1 legatura de leustean
  • 2 cepe galbene, medii
  • 1 litru de bors
  • 4 morcovi medii
  • 1 ardei gras (mare)
  • 1 radacina de telina medie
  • 3-4 linguri cu bulion
  • 1/2 cana cu orez
  • circa 1,5 litri de apa

Mod de preparare ciorba de stevie:

Legumele se spala, se curata si se toaca marunt (morcovul, ceapa, radacina si ardeiul gras). Legumele se dau deoparte si se pune apa intr-o oala. Se poate adauga putina sare, ulei si bulion. Cand fierbe, se adauga legumele si se lasa cateva minute. Aproape de final, se adauga orezul, borsul si stevia tocata marunt. Se mai lasa sa fiarba cateva minute. Inainte de servire, se adauga leusteanul tocat marunt. Bobul de orez trebuie sa "infloreasca", adica sa fiarba.

ciorba de stevie

O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de stevie.