27 Aprilie 2012 publicat în Retete culinare 13 share-uri

O mancare usoara, satioasa si foarte sanatoasa.

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dovlecei umpluti:

  • 1 dovlecel mic alb
  • sare
  • piper
  • putin ulei de masline (1-2 lingurite)
  • putina verdeata proaspata
  • 2 ciuperci champignon, mici.

Mod de preparare dovlecei umpluti:

Dovlecelul se spala, se taie pe din doua. Se scobeste miezul cu o lingura, apoi se scoate miezul si se taie in bucati. Ciupercile se spala si se taie in bucati. Se umple barcutele cu dovlecel taiat marunt si ciuperci.

Se unge o tava termorezistenta cu putin ulei si se da deoparte. Se presara sare, piper si putin ulei peste barcute, apoi se pun in tava, in cuptor, unde vor sta la foc mediu, circa 20 de minute.

Pofta buna!

Tips: uscati umplutura inainte sa va folositi pentru umplerea barcutelor, intrucat dovlecelul si ciupercile au multa apa. Puneti bucatile de dovlecel si ciuperci pe gratar, lasati-le sa se rumeneasca putin, apoi umpleti barcutele. Si daca barcutele isi lasa zeama, scurgeti-o. Pentru mai multa savoare, puteti folosi putina branza rasa, cu putine grasimi, pe care sa o adaugati pe deasupra.



O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri