Un tort foarte gustos si aspectuos!

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort cu piscoturi:

Pentru foi:

  • 200g.faina
  • 50g.unt
  • 1 ou
  • 1 lingura de miere
  • 50g.zahar
  • 1 lingura cacao neagra

Pentru crema:

  • 1/2 l. lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 350g.unt sau margarina Rama
  • 350g.zahar pudra

Pentru glazura:

  • 3 linguri cacao neagra
  • 150g.zahar
  • 3 linguri apa
  • unt cat o nuca
  • In plus 2 cutii de piscoturi si un sirop cu esenta de rom

Mod de preparare tort cu piscoturi:

1. Pentru foi: se amesteca toate ingredientele, se imparte aluatul in doua; se fac 2 foi subtiri si se coc pe fundul tavii, apoi se umplu cu crema si piscoturi.

2. Se prepara crema: laptele se fierbe cu 3 linguri zahar si 3 linguri faina pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa la racit. Intre timp, se freaca untul spuma cu zaharul pudra si, cand crema s-a racit, se incorporeaza treptat in untul spumat.

3. Se pune prima foaie, se acopera cu crema, apoi se aseaza un rand de piscoturi trecute printr-un sirop, in care s-a pus esenta de rom. Se acopera cu crema, apoi din nou piscoturi inmuiate in sirop, crema si totul se acopera cu cea de-a doua foaie.

4. Apa, cacao si zaharul se fierb si, cand glazura s-a racit putin, se adauga untul si se pune peste tort sa se intareasca. Se taie cu un cutit cald.

tort cu piscoturi

O reteta propusa de: Rodica-Maria Vekas (tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tort cu piscoturi.