Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tort cu piscoturi:
Pentru foi:
- 200g.faina
- 50g.unt
- 1 ou
- 1 lingura de miere
- 50g.zahar
- 1 lingura cacao neagra
Pentru crema:
- 1/2 l. lapte
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 350g.unt sau margarina Rama
- 350g.zahar pudra
Pentru glazura:
- 3 linguri cacao neagra
- 150g.zahar
- 3 linguri apa
- unt cat o nuca
- In plus 2 cutii de piscoturi si un sirop cu esenta de rom
Mod de preparare tort cu piscoturi:
1. Pentru foi: se amesteca toate ingredientele, se imparte aluatul in doua; se fac 2 foi subtiri si se coc pe fundul tavii, apoi se umplu cu crema si piscoturi.
2. Se prepara crema: laptele se fierbe cu 3 linguri zahar si 3 linguri faina pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa la racit. Intre timp, se freaca untul spuma cu zaharul pudra si, cand crema s-a racit, se incorporeaza treptat in untul spumat.

3. Se pune prima foaie, se acopera cu crema, apoi se aseaza un rand de piscoturi trecute printr-un sirop, in care s-a pus esenta de rom. Se acopera cu crema, apoi din nou piscoturi inmuiate in sirop, crema si totul se acopera cu cea de-a doua foaie.
4. Apa, cacao si zaharul se fierb si, cand glazura s-a racit putin, se adauga untul si se pune peste tort sa se intareasca. Se taie cu un cutit cald.
O reteta propusa de: Rodica-Maria Vekas (tracy)
Admitere liceu 2023. Crește numărul de locuri alocate pentru elevi în anul școlar viitor și scade numărul de locuri pentru învățământul primar
Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română
Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023
Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie