27 Aprilie 2012 publicat în Retete culinare 22 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Un tort foarte gustos si aspectuos!

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort cu piscoturi:

Pentru foi:

  • 200g.faina
  • 50g.unt
  • 1 ou
  • 1 lingura de miere
  • 50g.zahar
  • 1 lingura cacao neagra

Pentru crema:

  • 1/2 l. lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 350g.unt sau margarina Rama
  • 350g.zahar pudra

Pentru glazura:

  • 3 linguri cacao neagra
  • 150g.zahar
  • 3 linguri apa
  • unt cat o nuca
  • In plus 2 cutii de piscoturi si un sirop cu esenta de rom

Mod de preparare tort cu piscoturi:

1. Pentru foi: se amesteca toate ingredientele, se imparte aluatul in doua; se fac 2 foi subtiri si se coc pe fundul tavii, apoi se umplu cu crema si piscoturi.

2. Se prepara crema: laptele se fierbe cu 3 linguri zahar si 3 linguri faina pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa la racit. Intre timp, se freaca untul spuma cu zaharul pudra si, cand crema s-a racit, se incorporeaza treptat in untul spumat.

3. Se pune prima foaie, se acopera cu crema, apoi se aseaza un rand de piscoturi trecute printr-un sirop, in care s-a pus esenta de rom. Se acopera cu crema, apoi din nou piscoturi inmuiate in sirop, crema si totul se acopera cu cea de-a doua foaie.

4. Apa, cacao si zaharul se fierb si, cand glazura s-a racit putin, se adauga untul si se pune peste tort sa se intareasca. Se taie cu un cutit cald.




O reteta propusa de: Rodica-Maria Vekas (tracy)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri