Iata o reteta usoara, delicioasa si care nu implica prajire: cod la cuptor.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cod la cuptor

  • un cod de 900 de grame
  • 1 lamaie
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper alb macinat proaspat
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • apa

Mod de preparare:

Codul se dezgheata in apa rece cateva ore, iata de ce s-ar putea sa va ocupe si jumatate de zi acest proces, insa puteti face mancarea a doua zi, cand pestele este complet dezghetat.

Cand este dezghetat, se spala, se curata de solzi. Se stropeste cu un pic de ulei, sare, piper. Se pune intr-o tava termorezistenta, se adauga usturioul, in felii, lamaia taiata felii, restul de ulei, se adauga putina apa (cam I cm din tava sa fie umplut cu apa). Se lasa in cuptorul incins, unde va sta pana cand devine rumene.

Se mai incerca usor cu furculita din cand in cand. Cand incepe sa-si schimbe culoarea, inseamna ca s-a facut. Mai puteti adaiga inca un strop de sare si piper, in functie de cat de condiment vreti sa fie pestele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop


Se poate servi langa o salata verde.

Pofta buna!



O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri