Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cod la cuptor
- un cod de 900 de grame
- 1 lamaie
- 1 capatana de usturoi
- sare
- piper alb macinat proaspat
- 2-3 linguri cu ulei de masline
- apa
Mod de preparare:
Codul se dezgheata in apa rece cateva ore, iata de ce s-ar putea sa va ocupe si jumatate de zi acest proces, insa puteti face mancarea a doua zi, cand pestele este complet dezghetat.
Cand este dezghetat, se spala, se curata de solzi. Se stropeste cu un pic de ulei, sare, piper. Se pune intr-o tava termorezistenta, se adauga usturioul, in felii, lamaia taiata felii, restul de ulei, se adauga putina apa (cam I cm din tava sa fie umplut cu apa). Se lasa in cuptorul incins, unde va sta pana cand devine rumene.
Se mai incerca usor cu furculita din cand in cand. Cand incepe sa-si schimbe culoarea, inseamna ca s-a facut. Mai puteti adaiga inca un strop de sare si piper, in functie de cat de condiment vreti sa fie pestele.
Se poate servi langa o salata verde.
Pofta buna!
O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor