Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cod la cuptor
- un cod de 900 de grame
- 1 lamaie
- 1 capatana de usturoi
- sare
- piper alb macinat proaspat
- 2-3 linguri cu ulei de masline
- apa
Mod de preparare:
Codul se dezgheata in apa rece cateva ore, iata de ce s-ar putea sa va ocupe si jumatate de zi acest proces, insa puteti face mancarea a doua zi, cand pestele este complet dezghetat.
Cand este dezghetat, se spala, se curata de solzi. Se stropeste cu un pic de ulei, sare, piper. Se pune intr-o tava termorezistenta, se adauga usturioul, in felii, lamaia taiata felii, restul de ulei, se adauga putina apa (cam I cm din tava sa fie umplut cu apa). Se lasa in cuptorul incins, unde va sta pana cand devine rumene.
Se mai incerca usor cu furculita din cand in cand. Cand incepe sa-si schimbe culoarea, inseamna ca s-a facut. Mai puteti adaiga inca un strop de sare si piper, in functie de cat de condiment vreti sa fie pestele.
Se poate servi langa o salata verde.
Pofta buna!
O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!