Timp de preparare: - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de miel:
- capul, oase de miel
- 250 g zarzavat de ciorba (patrunjel, morcov, telina)
- leustean , loboda,stevie
- 1 ceapa
- 500 ml bors
- 1 lingura orez
- 100 ml smantana
- 1 galbenus
- 2 linguri ulei
- sare ( delikat)
Mod de preparare:
La ciorba de miel se folosesc in special partile osoase: capul de miel, oasele pulpelor, pieptul, gatul. Acestea se pun intr-o oala de 5 litri cu 2 litri de apa rece si se lasa 20 de minute pentru ca gustul de miel sa difuzeze in apa iar ciorba de miel sa iasa mai gustoasa. Intre timp se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, se adauga si zarzavatul tocat cubulete mici si dupa 2 minute, oasele si carnea de miel impreuna cu apa in care au stat si 1 lingurita de sare.
Ciorba de miel se fierbe 1 ora, la foc mic, cu oala acoperita, se adauga orezul si dupa inca 15 minute, 1/2 litru de bors. Se mai lasa sa dea cateva clocote, se gusta apoi de sare, se stinge focul si se adauga verdeata tocata -leustean, loboda, stevie.
O reteta propusa de: AURICA CALINIC (aurelya68)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă