Aceasta este reteta de ciorba de miel pregatita in mod traditional de Paste. La ciorba de miel se pot pune si maruntaiele de miel dar de obicei din acestea se pregateste drobul. Borsul de miel este servit cald si presarat cu verdeata proaspata, tocata marunt.

Timp de preparare: - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de miel:

  • capul, oase de miel
  • 250 g zarzavat de ciorba (patrunjel, morcov, telina)
  • leustean , loboda,stevie
  • 1 ceapa
  • 500 ml bors
  • 1 lingura orez
  • 100 ml smantana
  • 1 galbenus
  • 2 linguri ulei
  • sare ( delikat)

Mod de preparare:

La ciorba de miel se folosesc in special partile osoase: capul de miel, oasele pulpelor, pieptul, gatul. Acestea se pun intr-o oala de 5 litri cu 2 litri de apa rece si se lasa 20 de minute pentru ca gustul de miel sa difuzeze in apa iar ciorba de miel sa iasa mai gustoasa. Intre timp se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, se adauga si zarzavatul tocat cubulete mici si dupa 2 minute, oasele si carnea de miel impreuna cu apa in care au stat si 1 lingurita de sare.
Ciorba de miel se fierbe 1 ora, la foc mic, cu oala acoperita, se adauga orezul si dupa inca 15 minute, 1/2 litru de bors. Se mai lasa sa dea cateva clocote, se gusta apoi de sare, se stinge focul si se adauga verdeata tocata -leustean, loboda, stevie.

ciorba de miel, bors de miel

O reteta propusa de: AURICA CALINIC (aurelya68)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de miel.