6 Aprilie 2012 publicat în Retete culinare 37 share-uri

De la masa de Paste nu trebuie sa va lipseasca friptura de miel. Va prezentam o delicioasa reteta de friptura de miel preparata la cuptor.

Dificultate: medie

Ingrediente si mod de preparare friptura de mie la tava:

Carnea de miel pe care o folositi pentru friptura se curata bine de grasimea in exces, daca este, apoi se pune la baiţ pentru 24 de ore sau chiar 2 zile. Amestecul pentru bait este facut din otet, apa si vin in parti egale, sau doar otet si vin, depinde cum preferati, la care se adauga, Delikat, piper, foi de dafin, cimbru, si orice alte condimente va mai plac.

Vasul se tine acoperit si din cand in cand se mai invart bucatile de carne pe o parte si pe cealalta, in asa fel incat zeama bine condimentata si aromata sa patrunda peste tot.
Cand vreti sa faceti friptura, luati intr-o alta tava bucatile de carne scurse de zeama.

si mai dati un praf de piper si unul de sare, adaugati putin ulei, o cana de apa si un pahar mic de vin, eventual niste ceapa taiata marunt si usturoi pisat si acoperiti tava cu folie. O lasati la cuptor la foc mai curand moderat aproximativ 2 ore. Ultimul sfert de ora lasati tava descoperita pentru ca friptura sa se rumeneasca frumos pe deasupra.

O reteta recomandata de Caietul cu retete.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri