3 Aprilie 2012 publicat în Retete culinare 42 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Va recomandam aceasta delicioasa friptura frageda de vita.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru friptura de vita

  • 1/2 lingura de piper negru mare
  • 2 cotlete de vita taiate de 1 inch grosime
  • 1 lingura de unt sau margarina
  • 30 ml ceasca coniac sau supa de carne de vita
  • 30 ml supa de carne de vita
  • 125 ml frisca lichida
  • 1 lingurita de mustar Dijon-stil

Mod de preparare:

Folosim degetele pentru a apasa piperul pe ambele parti ale cotletului de vita.

Intr-o tigaie mare adaugam untul si prajim carnea de vita in unt fierbinte la foc mediu sau la gradul dorit de coacere, intoarcand o singura data pe ambele parti.

Pentru muschi, prajim maxim 12 la 15 minute la foc mediu (145 de grade F). Eu l-am lasat mai mult ca nu-mi place mijlocul roz.Transferam fripturile pe un platou de servire si rezervam sosul din tigaie.
Pastrati cotletele la cald. Trageti tigaia de pe arzator si lasati sa stea 1 minut.

***
Adaugam brandy+supa carne de vita (sau numai supa de carne de vita) peste sosul din tigaie si se amesteca cu grija pana devine maroniu.
Tigaia nu se acopera in timpul preparari sosului.
Se adauga frisca si mustarul dijon,piper si putina sare.
Se aduce la fierbere la foc mediu timp de 5 la 6 minute, pana cand amestecul se reduce la mai putin de 1/2 cana,a mestecand ocazional.
Turnati sosul peste friptura si serviti cu ce doriti.
Am servit alaturi de mazare verde fiarta 3 minute in apa clocotita.

Pe blogul BucatariaParadis gasiti si alte retete delicioase.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri