Timp de preparare: 15 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cocktail de creveti:
Pentru o portie:
- 100 de grame creveti de dimensiune medie, congelati (se folosesc cozi de creveti congelate)
- putina sare
- 2 lingurite cu ulei
- putin suc de rosii
- 2 castraveti mici si jumatate de ceapa mica
Mod de preparare:
Se pune putin ulei intr-o tigaie, se lasa se incinga, abia apoi se adauga cozile de creveti (decongelati si uscati cu un servet curat). Se lasa pe foc cateva secunde, apoi se iau cu o paleta si se strecoara foarte bine.
Se taie castravetii pe lungime, pe jumatate, apoi pe latime, in cubulete. Se curata ceapa, se taie pe jumatate, se foloseste doar o jumatate, aceasta taindu-se marunt.
Se amesteca ceapa cu castravetii, se adauga intr-un bol sau farfurie adanca, apoi se adauga crevetii calzi, se amesteca usor ca sa nu se rupa cozile, se adauga sare si putin suc de rosii.
Acesta este cocktailul de creveti, ii spune asa pentru se serveste in pahare, cu putin suc de rosii pe deasupra.
Pofta buna!
O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)
România este o zonă de risc pentru bolile care sunt transmise la oameni și la animale prin intermediul căpușelor
Andreea Lichi, fata cu suflet de porțelan și tărie de oțel purtate într-un fotoliu rulant
Victimele nevinovate ale războiului: Un copil ucrainean fuge din țară în aproape fiecare secundă.
Linie telefonică gratuită pentru servicii medicale, pentru refugiații din Ucraina