2 Aprilie 2012 publicat în Retete culinare 5 share-uri

Ne plac mult merele coapte fiindca sunt gustoase si fiindca reprezinta un gen de desert mai prietenos cu organismul decat cele pe baza de foietaj, unt.

Dificultate: redusa

Ingrediente si mod de preparare mere coapte umplute cu prune si seminte de pin:

De aceasta data am folosit patru mere, pe care le-am preparat la cuptor dupa o metoda de-a lui Shaun Hill, chef britanic. Practic, am urmat doar metoda de coacere indicata, ingredientele de umplut le-am ales noi, dupa voia inimii – in carte era dat un exemplu de stafide cu zahar.

Prin urmare, am scos samburii merelor cu obiectul special, de la codita in jos, dar fara a strapunge partea cealalata. Cavitatile goale ale merelor au fost umplute apoi cu un amestec facut din cristale de zahar integral de trestie, prune uscate, caise uscate, scortisoara, seminte de pin si putina zeama de lamaie.

Merele au fost crestate apoi usor cu cutitul la jumatatea lor, pe tot diametrul, pentru a nu se umfla la cuptor si pentru a se patrunde mai bine. Restul de amestec care ne-a ramas l-am pus alaturi de mere in cuptor, pentru a obtine sos separat.

Fiindca am folosit un foc mare, au stat la cuptor cam 20/25 de minute, dar e mai bine sa folositi un foc mediu timp de 40/45 de minute. Noi am grabit procesul fiindca era deja cam 9 seara si era tarziu deja pentru un desert. Alaturi, merge bine asortata o inghetata de vanilie, asa cum am facut si noi, peste care am turnat sos din tava.

O reteta recomandata de blogul Foodblog.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri