Carnea este mult mai frageda, iar legumele isi pastreaza aromele ramanand usor tari, iar culoarea se schimba doar putin.

Dificultate: redusa

Pentru aceasta reteta de Copanele de pui cu ardei in trei culori la wok aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • copanele – 800-1000 gr
  • ardei rosu- 1 buc
  • ardei galben – 1 buc
  • ardei verde- 1 buc
  • dovlecel – 1 buc
  • cimbru – 1/2 lingurita
  • piper alb – un varf de cutit
  • sare dupa gust
  • maghiran – 1/4 lingurita
  • ulei – 1 lingura

Modul de preparare:

1. Tigaia wok este dintr-un material destul de subtire se incinge rapid si toate ingredientele adaugate raman suculente si aromate. Prea multe mirodenii nu sunt necesare, deoarece acestea isi vor pastra gustul propriu.

copanele de pui la wok

Petru inceput, punem tigaia la incins si adaugam lingura de ulei. Adaugam copanelele spalate si curate. Le lasam asa 5 minute si le amestecam din cand in cand pana se calesc putin.

2.Apoi facem o magieeee! Am invatat-o de la Jamie Oliver. Decupam din hartie de copt un cornet cre se desface si devine un capat. Sub acest capac de hartie carnea va ramane frageda, iar toata apa ce s-ar evapora in mod normal, ramane acolo si patrunde carnea in intregime. Un patrat din hartie de copt il indoim colt la colt si tot asa pana se aseamana cu un cornet, apot taiem varful asa cum se vede in poza si desfacut va deveni un capac rotund din hartie. Il punem deasupra, turnam 1/2 cana cu apa si asteptam 20 de min.

3. Intre timp curatam ardei, si ii taiem julien. Dovlecelul spalat si sters il taiem rondele apoi in doua sau patru. Putem pregati si garnitura. Dupa ce expira cele 20 min. punem si legumele deasupra, asezam capacul din hartie. Adaugam si condimentele, mirodeniile. Lasam inca 5-7 min, inchidem aragazul si cina este gata alaturi de un risotto cu ciuperci, ori orez cu morcov si curry.

copanele de pui la wok

Noua nu ne ramane decat sa va uram pofta mare si buna!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Copanele de pui in trei culori la wok.