30 Martie 2012 publicat în Retete culinare 14 share-uri

Aceasta prajitura cu visine am vazut-o cel mai adesea facuta cu blat de pandispan, dar varianta ei traditionala este ceva mai rustica. Eu va recomand cu mare drag sa incercati si varianta asta.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu visine:

  • 1 borcan de 800 gr de visine fara samburi
  • 25 gr faina alba
  • 16 linguri de unt
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri coniac
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 ou
  • 420 gr faina integrala
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 varf de lingura de sare
  • 200 gr lapte

Mod de preparare prajitura cu visine:

Intr-un vas amestecati faina alba cu cea integrala si cu praful de copt.

Separat, bateti bine untul cu zaharul. Incorporati si oul, coniacul,vanilia si laptele.

In amestecul lichid adaugati treptat faina amestecata pana se formeaza aluatul.
Aluatul obtinut la final se toarna intr-o tava (eu am folosit-o pe cea a aragazului) tapetata cu hartie de copt.Se presara cu visinile scurse de sirop si se pune la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana se rumeneste usor.

O reteta recomandata de Amainbucatarie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri