Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu visine:
- 1 borcan de 800 gr de visine fara samburi
- 25 gr faina alba
- 16 linguri de unt
- 200 gr zahar
- 3 linguri coniac
- 1 lingura extract de vanilie
- 1 ou
- 420 gr faina integrala
- 1 lingura praf de copt
- 1 varf de lingura de sare
- 200 gr lapte
Mod de preparare prajitura cu visine:
Intr-un vas amestecati faina alba cu cea integrala si cu praful de copt.
Separat, bateti bine untul cu zaharul. Incorporati si oul, coniacul,vanilia si laptele.
In amestecul lichid adaugati treptat faina amestecata pana se formeaza aluatul.
Aluatul obtinut la final se toarna intr-o tava (eu am folosit-o pe cea a aragazului) tapetata cu hartie de copt.Se presara cu visinile scurse de sirop si se pune la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana se rumeneste usor.
O reteta recomandata de Amainbucatarie.

McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei