23 Martie 2012 publicat în Retete culinare 59 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
O friptura frageda de iepure, prgatita la cuptor.

Dificultate: ridicata

Ingrediente necesare pentru iepure la cuptor:

  • 1 iepure (de preferat crescut in curte)
  • 5 cepe
  • 3 morcovi
  • 4 ardei grasi
  • 5 rosii (sau rosii in bulion)
  • cam un kilogram de ciuperci
  • 2 dovlecei
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei
  • condimente dupa gust
  • cateva bucatale de slanina
  • masline dupa pofta inimii
  • 1/2 kg cartofi
  • 1 cana de vin rosu

Mod de preparare iepure la cuptor:

Carnea de iepure este destul de seaca si lipsita de grasimi de aceea este recomandat sa se puna slanina.
Pentru inceput se fac mici buzunare in carne pentru bucatile de usturoi si slanina. Este recomandat sa faceti cat mai multe buzunarele pentru ca aceasta carne sa prinda un gust cat mai delicios. Nu va temeti ca din cauza slaninei sau a costitei carnea va iesi prea grasa, pentru ca grasimea va fi absorbita de iepure, dar si de legumele din tava.

Se iau cateva legume din fiecare si se toaca marunt dupa ca se umple burta iepurelui cu ele. Eu am prins burta iepurelui cu scobitori pentru ca altfel nu tine, voi puteti face la fel sau s-o coaseti, cum preferati.

Restul legumelor se taie rondele, cepele in 4, iar impreuna cu ciupercile se pun in tava. De preferat este ca inainte de punerea iepurelui sa se faca un pat de legume cu putin ulei pentru ca acesta sa nu se prinda de tava.

Dupa ce toate legumele sunt asezate impreuna cu carnea, condimentati continutul dupa gust. Cana de vin se pune dupa ce totul este pregatit si este bine sa fie suficient vin incat sa acopere o parte din legume.

Inainte de punerea la cuptorul preincalzit acoperiti tava cu o folie de aluminiu. Aceasta va fi inlaturata dupa ce toate legumele si carnea de miel este gata. Dupa ce ati scos folia de aluminiu mai lasati preparatul inca jumatate de ora la cuptor pentru a prinde aceasta frumoasa culoare.

Un timp exact de preparare nu va pot da, pentru ca asta difera de la cuptor la cuptor, insa este de preferat ca iepurele sa stea acoperit cu folie cam 1 h-1 h si 30 de minute la foc mediu.

Este recomandat ca iepurele sa fie servit alaturi de vin rosu, de preferat acelasi folosit si in preparat.

O reteta recomandata de bucataresti.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri