14 Martie 2012 publicat în Retete culinare 16 share-uri

Iata o reteta de ciorba de fasole boabe excelenta pentru zilele de post sau pentru cei care nu consuma carne.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de fasole boabe:

  • 300 g fasole boabe de marime medie
  • 3 l apa
  • 1 l bors
  • un morcov
  • un patrunjel
  • 1 ceapa uscata
  • 2-3 cepe verzi daca este sezonul lor
  • verdeata tocata
  • leustean
  • 2-3 rosii sau o lingura de bulion
  • sare
  • piper

Mod de preparare ciorba de fasole boabe:

Fasolea se pune la inmuiat de cu seara in apa la temperatura camerei. A doua zi se lasa sa dea cateva clocote apoi se schimba apa (unii prefera apa fierbinte deja, altii nu), iar se lasa sa fiarba, si iar se schimba apa, in total de 3-4 ori. Aceasta operatiune inmoaie fasolea si o detoxifica, astfel ea devenind mai suportabila pentru stomac. La urma se puna fasolea in 3 litri de apa sa fiarba.

Ceapa, morcovul si patrunjelul se curata, se spala si se dau prin razatoare sau se taie marunt, ca pentru orice ciorba. Cine doreste un plus de gust, poate cali toate legumele in puţin ulei, dupa care se adauga in oala cu fasole si se lasa la fiert cca 30-40 de minute. Dupa aceea se toarna borşul (care poate fi fiert in prealabil), sau fiecare acreste ciorba cu ce are si cu ce stie de acasa. Se mai lasa 10 minute la fiert, se pun rosiile taiate cubulete sau bulionul de rosii, se da sare si piper, si se mai lasa cateva minute sa fiarba. Se adauga leusteanul si verdeata tocata marunt si se inchide focul de la aragaz.

Caietul-cu-retete.blogspot.com va recomandat si alte retete gustoase.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri