Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru painici pufoase cu aluat din dovleac:
- 130 g piure de dovleac
- 280 g faina
- 40 g zahar
- 1 1/2 lingurita drojdie uscata
- 1/2 lingurita sare
- 80g - 90 ml lapte
- 40 g unt moale
- umplutura dupa preferinta
Mod de preparare painici pufoase cu aluat din dovleac:
Se amesteca intr-un bol incapator faina,zaharul,drojdia,sarea. Se formeaza aluatul incorporand dovleacul si laptele caldut. La final, se framanta aluatul cu unt cel putin 20 min.
Se lasa sa creasca o ora, intr-un bol uns cu ulei si acoperit cu un prosop de bucatarie sau folie alimentara. Se imparte aluatul in 12-13 buc, de aprox 45 gr fiecare. Se lasa sa se odihneasca acoperite, 15 min. Se aplatizeaza aluatul, se pune o lingurita de umplutura, se aduna marginile si se formeaza o minge de aluat, care se aseaza in tava de briose unsa si tapetata cu faina.
Se ung cu ou batut, se coc timp de 15-20 min in cuptorul incins la 180 grade.
Va invitam pe blogul poetagurmanda.blogspot.com pentru alte retete delicioase.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?