Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru painici pufoase cu aluat din dovleac:
- 130 g piure de dovleac
- 280 g faina
- 40 g zahar
- 1 1/2 lingurita drojdie uscata
- 1/2 lingurita sare
- 80g - 90 ml lapte
- 40 g unt moale
- umplutura dupa preferinta
Mod de preparare painici pufoase cu aluat din dovleac:
Se amesteca intr-un bol incapator faina,zaharul,drojdia,sarea. Se formeaza aluatul incorporand dovleacul si laptele caldut. La final, se framanta aluatul cu unt cel putin 20 min.
Se lasa sa creasca o ora, intr-un bol uns cu ulei si acoperit cu un prosop de bucatarie sau folie alimentara. Se imparte aluatul in 12-13 buc, de aprox 45 gr fiecare. Se lasa sa se odihneasca acoperite, 15 min. Se aplatizeaza aluatul, se pune o lingurita de umplutura, se aduna marginile si se formeaza o minge de aluat, care se aseaza in tava de briose unsa si tapetata cu faina.
Se ung cu ou batut, se coc timp de 15-20 min in cuptorul incins la 180 grade.
Va invitam pe blogul poetagurmanda.blogspot.com pentru alte retete delicioase.
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie