Painici pufoase cu aluat din dovleac

12:03, 13 Martie 2012 publicat în Retete culinare

Daca doriti ceva parfumat , pufos si delicios ca aceste pumpkin buns, pe care le puteti umple nu numai cu dulceata, ci si cu crema de ciocolata, pasta de fasole rosie , fructe uscate, sau orice altceva mai poftiti. Spor la framantat si devorat , merita!!!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru painici pufoase cu aluat din dovleac:

  • 130 g piure de dovleac
  • 280 g faina
  • 40 g zahar
  • 1 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 80g - 90 ml lapte
  • 40 g unt moale
  • umplutura dupa preferinta

Mod de preparare painici pufoase cu aluat din dovleac:

Se amesteca intr-un bol incapator faina,zaharul,drojdia,sarea. Se formeaza aluatul incorporand dovleacul si laptele caldut. La final, se framanta aluatul cu unt cel putin 20 min.

Citeste si:
Cofetăria pentru produse fără gluten L’Amande are în plan pentru...
Cofetăria pentru produse fără...

Se lasa sa creasca o ora, intr-un bol uns cu ulei si acoperit cu un prosop de bucatarie sau folie alimentara. Se imparte aluatul in 12-13 buc, de aprox 45 gr fiecare. Se lasa sa se odihneasca acoperite, 15 min. Se aplatizeaza aluatul, se pune o lingurita de umplutura, se aduna marginile si se formeaza o minge de aluat, care se aseaza in tava de briose unsa si tapetata cu faina.

Se ung cu ou batut, se coc timp de 15-20 min in cuptorul incins la 180 grade.

Citeste si:
Paște cu noutăți delicioase de la Mixit
Paște cu noutăți delicioase...

Va invitam pe blogul poetagurmanda.blogspot.com pentru alte retete delicioase.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri