12 Martie 2012 publicat în Retete culinare 4 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Aceasta este varianta "comunista" si cea care ne-o facea mama cand eram mici, dar sper data viitoare sa va arat cum se face in varianta originala, in castronele ceramice, care, mai exact se cheama "creme brulee" si se prepara un pic diferit.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru crema de zahar ars:

  • 7 oua
  • 1 litru de lapte
  • 250g zahar+in jur de 100g pentru tapetat
  • estenta de vanilie

Mod de preparare crema de zahar ars:

Pentru inceput se pune cam 100g de zahar intr-o cratita la foc mic pana incepe sa se topeasca, apoi il intindeti pe toata suprafata rotind vasul.
PS. nu folositi cratita cu suprafata antiaderenta ca mine, ca nu o sa va iasa bine... :)
Odata intins zaharul topit, luati cratita de pe foc si lasati-o sa se raceasca, eventual se poate pune cu fundul in apa rece pentru a grabi procesul.

Apoi, intr-un bol, bateti ouale cu un fir de sare, adaugand pe rand apoi zaharul si esenta si laptele.

Acest continut se toarna in cratita cu zaharul topit si se da la cuptorul incins, la foc mic, pana se rumeneste pe margini si prinde culoare pe deasupra.

Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa la racit, iar apoi se rastoarna pe un platou.
Asta e tot!

Un desert extraordinar recomandat de foodquicklygood.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri