Cheesecake cu banane

12:03, 9 Martie 2012 publicat în Retete culinare21 share-uri

Rece, gust calm de banane, gust fin de crema de ciocolata, textura fin grunjoasa si dulce-untos parfumata a blatului de biscuiti.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu banane:

  • 3 banane coapte
  • 200 grame biscuiti de unt (am preferat varianta asta, in locul celor clasici, digestivi)
  • 50 grame unt
  • 100 grame zahar brun
  • 200 grame branza Philadelphia
  • 250 grame mascarpone
  • 3 oua
  • o lingurita extract vanilie
  • o ciocolata de calitate, cu lapte, speciala pentru dulciuri
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smantana lichida

Mod de preparare cheesecake cu banane:

Am sfaramat biscuitii de unt si i-am amestecat cu 50 grame de unt topit, apoi am intins bine compozitia in vasul special pentru cheesecake, presand-o, apoi am bagat vasul in cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade (uneori eu coc aceasta compozitie, in loc s-o bag la frigider, e doar o simpla alternativa).

Citeste si:
Mix de musli pentru mama
 Mix de musli pentru mama

Am mixat apoi impreuna, bine-bine, branza de Philadelphia, Mascarpone, cele trei oua, doua banane, zaharul brun si o lingurita de extract de vanilie.

Dupa ce blatul din biscuiti s-a copt un pic iar amestecul de ingrediente s-a omogenizat pe deplin, l-am turnat pe acesta din urma in vasul cu blat de biscuiti.

Citeste si:
Îl vei adora: 5 Moduri în care poți consuma TURMERICUL
Îl vei adora: 5 Moduri în...

Am pus apoi compozitia la cuptor, la 180 de grade pentru aproximativ 45-50 minute, sau pana cand suprafata este rumenita si usor intarita. Am taiat apoi o alta banana in felii subtiri pe care le-am asezat apoi peste blat, uniform. Ca doar n-as fi avut banane doar in compozitie, ci si in stare bruta, nu?

Am preparat si sosul de ciocolata, topind/amestecand ciocolata menajera de calitate, 100 ml lapte si 100 ml smantana lichida. Am turnat apoi sosul peste stratul de banane. Nu am facut mult sos, ci doar cat sa acopere putin.

Normal, am lasat cheesecake-ul sa se raceasca un pic, apoi l-am bagat la frigider mai multe ore. La final, cam asa a iesit:

O reteta delicioasa recomandata de www.foodblog.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri