Este un pandispan cu invelis usor crocant.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pandispan cu zahar brun si cacao:

  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 220 gr zahar brun
  • 180 gr faina
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri cu ornamente(bombonele) de cacao
  • un praf de sare
  • zahar pudra-pentru ornat
  • unt-pentru tapetat forma

Mod de preparare pandispan cu zahar brun si cacao:

Albusurile se bat spuma cu sarea apoi se adauga treptat zaharul, mixand circa 20 min.
Se adauga treptat uleiul , amestecand usor cu lingura de jos in sus. Vine randul galbenusurilor; incorporam galbenusurile unul cate unul, esenta de vanilie, coaja rasa de la lamaie si la final faina putin cate putin. Din compozitia rezultata oprim 2-3 linguri pe care le amestecam cu ornamentele de ciocolata folosind mixerul. Ornamentele de cacao vor da compozitiei o culoare asemanatoare cu cacao, o parte din ele ramanand intregi.
Se unge o forma de chec cu unt si apoi se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia.Peste compozitie se adauga amestecul cu ornamente si se da la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic.

pandispan cu zahar brun si cacao

Dupa ce s-a copt (facem testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam forma inauntru cu usa intredeschisa pentru circa 10 minute. Scoatem apoi forma din cuptor si lasam sa se raceasca , dupa care il pudram pandispanul cu zahar pudra si gata, feliem si pofta buna!

Pe blogul mmihalache.blogspot.com gasiti si alte retete gustoase!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pandispan cu zahar brun si cacao.