Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pandispan cu zahar brun si cacao:
- 5 oua
- 5 linguri de ulei
- 220 gr zahar brun
- 180 gr faina
- esenta de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 linguri cu ornamente(bombonele) de cacao
- un praf de sare
- zahar pudra-pentru ornat
- unt-pentru tapetat forma
Mod de preparare pandispan cu zahar brun si cacao:
Albusurile se bat spuma cu sarea apoi se adauga treptat zaharul, mixand circa 20 min.
Se adauga treptat uleiul , amestecand usor cu lingura de jos in sus. Vine randul galbenusurilor; incorporam galbenusurile unul cate unul, esenta de vanilie, coaja rasa de la lamaie si la final faina putin cate putin. Din compozitia rezultata oprim 2-3 linguri pe care le amestecam cu ornamentele de ciocolata folosind mixerul. Ornamentele de cacao vor da compozitiei o culoare asemanatoare cu cacao, o parte din ele ramanand intregi.
Se unge o forma de chec cu unt si apoi se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia.Peste compozitie se adauga amestecul cu ornamente si se da la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic.
Dupa ce s-a copt (facem testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam forma inauntru cu usa intredeschisa pentru circa 10 minute. Scoatem apoi forma din cuptor si lasam sa se raceasca , dupa care il pudram pandispanul cu zahar pudra si gata, feliem si pofta buna!
Pe blogul mmihalache.blogspot.com gasiti si alte retete gustoase!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară