Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pandispan cu zahar brun si cacao:
- 5 oua
- 5 linguri de ulei
- 220 gr zahar brun
- 180 gr faina
- esenta de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 linguri cu ornamente(bombonele) de cacao
- un praf de sare
- zahar pudra-pentru ornat
- unt-pentru tapetat forma
Mod de preparare pandispan cu zahar brun si cacao:
Albusurile se bat spuma cu sarea apoi se adauga treptat zaharul, mixand circa 20 min.
Se adauga treptat uleiul , amestecand usor cu lingura de jos in sus. Vine randul galbenusurilor; incorporam galbenusurile unul cate unul, esenta de vanilie, coaja rasa de la lamaie si la final faina putin cate putin. Din compozitia rezultata oprim 2-3 linguri pe care le amestecam cu ornamentele de ciocolata folosind mixerul. Ornamentele de cacao vor da compozitiei o culoare asemanatoare cu cacao, o parte din ele ramanand intregi.
Se unge o forma de chec cu unt si apoi se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia.Peste compozitie se adauga amestecul cu ornamente si se da la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic.
Dupa ce s-a copt (facem testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam forma inauntru cu usa intredeschisa pentru circa 10 minute. Scoatem apoi forma din cuptor si lasam sa se raceasca , dupa care il pudram pandispanul cu zahar pudra si gata, feliem si pofta buna!
Pe blogul mmihalache.blogspot.com gasiti si alte retete gustoase!
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.