Un desert extrem de delicios, aromat si simplu de preparat.

Stiu ca sunt nenumarate retete, ca si in cazul vinului fiert. Le poti face cu miere, zahar brun ori nucsoara. Le poti umple cu nuca, alune, stafide sau branza chiar. Poti turna deasupra sirop de artar, coniac ori propriul suc. Si multe altele. Si totusi, nu am facut nimic din toate astea. Am folosit doar zahar si vanilie, nelipsita scortisoara si migdale intregi.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mere coapte cu migdale si vanilie:

  • 5-6 mere
  • migdale
  • scortisoara
  • zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare mere coapte cu migdale si vanilie:

Am pus in fiecare mar scobit doua migdale, doua lingurite de zahar, un praf de scortisoara si cateva picaturi de esenta de vanilie amestecate dinainte. Le-am pus in cuptorul fierbinte pentru circa un sfert de ora, fiecare mar in castronelul lui de yena.

Asta a fost. Nimic mai simplu, nu?

Pe blogul bucatareli.blogspot.com gasiti mai multe retete delicioase.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri