Stiu ca sunt nenumarate retete, ca si in cazul vinului fiert. Le poti face cu miere, zahar brun ori nucsoara. Le poti umple cu nuca, alune, stafide sau branza chiar. Poti turna deasupra sirop de artar, coniac ori propriul suc. Si multe altele. Si totusi, nu am facut nimic din toate astea. Am folosit doar zahar si vanilie, nelipsita scortisoara si migdale intregi.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru mere coapte cu migdale si vanilie:
- 5-6 mere
- migdale
- scortisoara
- zahar
- esenta de vanilie
Mod de preparare mere coapte cu migdale si vanilie:
Am pus in fiecare mar scobit doua migdale, doua lingurite de zahar, un praf de scortisoara si cateva picaturi de esenta de vanilie amestecate dinainte. Le-am pus in cuptorul fierbinte pentru circa un sfert de ora, fiecare mar in castronelul lui de yena.
Asta a fost. Nimic mai simplu, nu?
Pe blogul bucatareli.blogspot.com gasiti mai multe retete delicioase.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.